ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Σε υψηλά πέντε μηνών το αργό

Τρίτη, 25-Αυγ-2020 22:31capital.gr

Με κέρδη έκλεισε τις συναλλαγές της Τρίτης το πετρέλαιο, σκαρφαλώνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές του Μαρτίου καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τις διαταραχές στην παραγωγή από τον Κόλπο του Μεξικού που πλήττεται από τον τυφώνα Λάουρα.

Ο τυφώνας Λάουρα κατευθύνεται προς τις ακτές των ΗΠΑ, περιορίζοντας σοβαρά την παραγωγή από τον Κόλπο του Μεξικού και υποχρεώνοντας τα διυλιστήρια σε Τέξας και Λουιζιάνα να κλείσουν.

Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Οκτωβρίου πρόσθεσε 73 cents ή 1,7% για να ολοκληρώσει τις συναλλαγές στα 43,35 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Αυτό είναι το υψηλότερο κλείσιμο από τις 5 Μαρτίου.

Οι επενδυτές περιμένουν παράλληλα τα στοιχεία που θα ανακοινώσει αύριο η αμερικανική Υπηρεσία Ενέργειας για την πορεία των εμπορικών αποθεμάτων στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, τα κυβερνητικά στοιχεία αναμένεται να δείξουν υποχώρηση των αποθεμάτων αργού κατά 4,3 εκατ. βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα. Αυτή θα είναι η πέμπτη διαδοχική εβδομάδα υποχώρησης των αποθεμάτων, εάν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις των αναλυτών.