ΤΙΜΕΣ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΟΥ - ΤΙΜΕΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ -ΤΙΜΕΣ ΑΡΓΟΥ

Βαριές απώλειες για το αργό

Τρίτη, 29-Σεπ-2020 22:40 capital.gr

Με βαριές απώλειες ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τρίτης οι τιμές του αργού στο κλίμα ανησυχίας που έχει διαμορφώσει η ραγδαία άνοδος των νέων κρουσμάτων COVID-19 σε ολόκληρο τον πλανήτη και ενώ την επενδυτική ψυχολογία συνεχίζει να επιβαρύνει η πολιτική ένταση στην Ουάσινγκτον καθώς η χώρα μπαίνει στην τελική ευθεία για τις προεδρικές εκλογές.

Ο συνολικός αριθμός των θανάτων σε παγκόσμιο επίπεδο από την πανδημία ξεπέρασε άλλο ένα θλιβερό ορόσημο, αυτό του 1 εκατ. με τις ΗΠΑ να μετρούν πάνω από 200.000 θανάτους και σχεδόν 33,4 εκατ. κρούσματα.

Την ίδια στιγμή, η άγρια αντιπαράθεση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον υποψήφιο των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν προβληματίζει τους επενδυτές.

Η ακραία όξυνση και πόλωση στο πολιτικό σκηνικό έχει οδηγήσει σε πλήρες αδιέξοδο τις διαπραγματεύσεις Δημοκρατικών – Ρεπουμπλικάνων για το πακέτο τόνωσης της οικονομίας, την ίδια στιγμή που η κεντρική τράπεζα της χώρας προειδοποιεί ότι πολλοί κλάδοι της οικονομίας θα χρειαστούν και νέα βοήθεια για να ξεπεράσουν την κρίση του κορονοϊού.

Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Νοεμβρίου έχασε 1,31 δολ. ή 3,2% και έκλεισε τα 39,29 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Το Brent Νοεμβρίου υποχώρησε 1,40 δολ. ή 3,3% στα 41,03 δολ. το βαρέλι. Το συμβόλαιο λήγει με την ολοκλήρωση των συναλλαγών αύριο.

Η επενδυτική προσοχή στρέφεται πλέον στα στοιχεία που θα ανακοινώσει αύριο η αμερικανική υπηρεσία Ενέργειας για την πορεία των εμπορικών αποθεμάτων.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, τα στοιχεία αναμένεται να δείξουν αύξηση των αποθεμάτων κατά 1,9 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου.