ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Shell: Περικόπτει 500 θέσεις εργασίας, μειώνει την παραγωγική ικανότητα στο μεγαλύτερο διυλιστήριό της

10 11 2020 | 14:11 energypress.gr

Η Royal Dutch Shell θα μειώσει κατά το ήμισυ την ικανότητα επεξεργασίας αργού πετρελαίου και θα περικόψει θέσεις εργασίας στο διυλιστήριό της Pulau Bukom στη Σιγκαπούρη, στο πλαίσιο μιας γενικής αναδιάρθρωσης για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα της εταιρείας στο μηδέν μέχρι το 2050.

Το εν λόγω διυλιστήριο, που βρίσκεται σε ένα μικρό νησί ανοιχτά της Σιγκαπούρης, μπορεί να επεξεργαστεί 500.000 βαρέλια πετρελαίου ημερησίως και είναι το μεγαλύτερη διυλιστήριο της εταιρείας παγκοσμίως.

Το Pulau Bukom θα είναι μία από τις έξι εγκαταστάσεις διύλισης πετρελαίου και πετροχημικών τις οποίες θα κρατήσει σε λειτουργία η Shell. Στο Τέξας, στη Λουιζιάνα, στη Γερμανία, στην Ολλανδία και στον Καναδά, από τα 14 που διαθέτει.

Η εταιρεία θα περικόψει τις θέσεις εργασίας κατά 500 μέχρι το τέλος του 2023 στην εν λόγω εγκατάσταση στην περιοχή, η οποία τώρα απασχολεί 1.300 εργαζόμενους, τόνισε εκπρόσωπος της Shell.

“Σταδιακά θα κάνουμε αλλαγές στη διαμόρφωση του διυλιστηρίου μας στα επόμενα τρία χρόνια”, πρόσθεσε η εκπρόσωπος.

Τον Σεπτέμβριο η Shell είχε ανακοινώσει ότι σχεδιάζει να περικόψει 9.000 θέσεις εργασίας παγκοσμίως ή το 10% του εργατικού δυναμικού.

(capital.gr)