ΤΙΜΕΣ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΟΥ - ΤΙΜΕΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ -ΤΙΜΕΣ ΑΡΓΟΥ

Δεύτερη ημέρα απωλειών για το αργό

Τρίτη, 08-Δεκ-2020 22:37 capital.gr

Με αρνητικό πρόσημο έκλεισαν για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση οι τιμές του πετρελαίου καθώς κλιμακώνεται η ανησυχία των επενδυτών για την πορεία της ζήτησης μετά τα lockdowns στην Καλιφόρνια και τους αυστηρούς περιορισμούς σε άλλες πολιτείες που περιορίζουν τις μετακινήσεις των πολιτών. 

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Ιανουαρίου έχασε 16 cents ή σχεδόν 0,4% και έκλεισε στα 45,60 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.  

Οι επενδυτές περιμένουν τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν αύριο για την πορεία των εμπορικών αποθεμάτων στις ΗΠΑ. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι με τα μέτρα ανάσχεσης να περιορίζουν την οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα, τα στοιχεία θα δείξουν άλμα των αποθεμάτων βενζίνης κατά 2 εκατ. βαρέλια για την προηγούμενη εβδομάδα. 

Στο μεταξύ η αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (EIA) ανακοίνωσε σήμερα ότι περιμένει η παραγωγή αργού πετρελαίου των ΗΠΑ να μειωθεί κατά 910.000 βαρέλια ημερησίως (bpd) το 2020 στα 11,34 εκατομμύρια βαρέλια. 

Η παραγωγή του επόμενου έτους αναμένεται να μειωθεί κατά 240.000 βαρέλια στα 11,10 εκατομμύρια, μια μικρότερη μείωση σε σύγκριση με την προηγούμενη πρόβλεψη για πτώση κατά 290.000 βαρέλια.