Πόσο πετρέλαιο αναμένεται να καταναλώσει ο πλανήτης το 2021

16 12 2020 | 08:48 energypress.gr

Πιο αργά από ό,τι αναμενόταν θα ανακάμψει η ζήτηση για πετρέλαιο το 2021, καθώς ο τομέας των αερομεταφορών χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να συνέλθει από το χτύπημα του κορωνοϊού, σύμφωνα με τη Διεθνή Υπηρεσία Ενέργειας (ΙΕΑ).

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η παγκόσμια κατανάλωση αναμένεται να φτάσει στα 96,9 εκατ. βαρέλια την ημέρα (bpd) τον επόμενο χρόνο, ανέφερε η ΙΕΑ. Αν και είναι αυξημένη από την πρόβλεψη για 91,2 εκατ. bpd για το 2020, είναι περίπου 200.000 bpd λιγότερα από ό,τι είχε προβλεφθεί νωρίτερα.

Στη μηνιαία έκθεση για την αγορά πετρελαίου, η IEA ανέφερε ότι οι κυβερνήσεις πιθανότατα θα διατηρήσουν το κλείσιμο των συνόρων και τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς έως ότου ένα εμβόλιο είναι ευρέως διαθέσιμο, επεκτείνοντας τη διαταραχή στην αεροπορική βιομηχανία.

Πρόσθεσε ότι ενώ οι καταναλωτές ενδέχεται να επιθυμούν να ξαναρχίσουν τις διακοπές μετά την άρση των ταξιδιωτικών απαγορεύσεων, οι ηλικιωμένοι θα παραμείνουν προσεκτικοί. Αλλοι που επηρεάζονται από τον οικονομικό αντίκτυπο της πανδημίας θα έχουν λιγότερα χρήματα για εισιτήρια, ενώ τα επαγγελματικά ταξίδια πιθανότατα θα παραμείνουν «στον πάγο», καθώς οι εταιρείες θα διατηρήσουν έναν αυστηρό έλεγχο του κόστους.

(euro2day.gr)