ΤΙΜΕΣ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΟΥ - ΤΙΜΕΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ -ΤΙΜΕΣ ΑΡΓΟΥ

Στο υψηλότερο επίπεδο από το Φεβρουάριο το πετρέλαιο

capital.gr

Σε ανοδικό έδαφος έκλεισε το πετρέλαιο την Τρίτη, συμπληρώνοντας δύο διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις και σκαρφαλώνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από το Φεβρουάριο εν μέσω διάχυτης αισιοδοξίας ότι τα εμβόλια θα καταφέρουν να περιορίσουν την εξάπλωση του κορονοϊού, επιτρέποντας μια πιο ισχυρή ανάκαμψη της ζήτησης τους επόμενους μήνες.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Ιανουαρίου πρόσθεσε 63 cents και έκλεισε στα 47,62 δολ. το βαρέλι, που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από τις 26 Φεβρουαρίου. 

Σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο οι προοπτικές για την πορεία της ζήτησης δεν φαίνεται να είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές, με ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού της Καλιφόρνια να βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό και ενώ η Νέα Υόρκη οδεύει για νέο lockdown. 

Οι προσδοκίες ότι οι εμβολιασμοί θα οδηγήσουν σταδιακά την κοινωνική και οικονομική ζωή σε πιο φυσιολογικά επίπεδα δίνουν πάντως ώθηση στην επενδυτική ψυχολογία. Η διανομή των Pfizer-BioNTech έχει ήδη ξεκινήσει, ενώ ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι το εμβόλιο της Moderna είναι “ιδιαίτερα αποτελεσματικό”, σε μια ένδειξη ότι μπορεί να του δώσει σύντομα το πράσινο φως.