ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Coral: Από την Κροατία φουλάρει… για νέα πρατήρια στα Δυτικά Βαλκάνια – Με όχημα το σήμα της Shell

energypress.gr 21 01 2021 | 07:52 Κωνσταντίνος Φιλίππου

Στο χτίσιμο… θέσεων στην αγορά των καυσίμων των Δυτικών Βαλκανίων προχωρά η Coral με όχημα το ισχυρό brand της Shell.

Σε χώρες όπου τα προβλήματα στην ποιότητα και τη διακίνηση της βενζίνης και του ντίζελ δεσπόζουν, η εταιρία εμπορίας πετρελαιοειδών του ομίλου της Motor Oil έχει αποφασίσει να εισέλθει με επενδυτικό πλάνο αλλά και με ισχυρό πλεονέκτημα την καθαρότητα των καυσίμων που πιστοποιείται από το σήμα της Shell.

Ως γνωστόν όταν το 2010 η Motor Oil εξαγόρασε τη Shell Hellas απέκτησε και την άδεια χρήσης των σημάτων της πολυεθνικής. Στη συνέχεια μετονόμασε τη Shell Hellas σε Coral. Πριν από περίπου τέσσερα χρόνια η τελευταία προχώρησε στη σύσταση εταιριών στις χώρες της Β. Μακεδονίας, της Αλβανίας, του Μαυροβουνίου και της Σερβίας.

Η εξαγορά του 75% της Apios με μερίδιο 3% και 26 πρατήρια στην αγορά της Κροατίας πυροδοτεί, όπως αναφέρουν στελέχη της Coral, την ενεργοποίηση του αναπτυξιακού της προγράμματος στα Δυτικά Βαλκάνια. Η αφετηρία είναι η Κροατία, μία χώρα με τις εκτιμήσεις για την οικονομική της ανάπτυξη να είναι ευοίωνες. Ήδη ο τουρισμός στη χώρα τα τελευταία δύο χρόνια κινείται δυναμικά. Κάτι που φέρνει τζίρους στις εταιρίες καυσίμων.

Πέρα από την Κροατία, πληροφορίες θέλουν την Coral να προχωρά σύντομα στο άνοιγμα δύο πρατηρίων στη Β. Μακεδονία με το σήμα της Shell.

Αντίστοιχες κινήσεις σχεδιάζει και για την Αλβανία και το Μαυροβούνιο όπου επίσης έχει τα δικαιώματα χρήσης του σήματος της Shell.

Επίσης, η Coral ήδη λειτουργεί πέντε πρατήρια στη Σερβία κι ετοιμάζεται για το άνοιγμα άλλων έξι.