ΤΙΜΕΣ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΟΥ - ΤΙΜΕΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ -ΤΙΜΕΣ ΑΡΓΟΥ

Πτώση για το πετρέλαιο – Διατηρούνται οι ανησυχίες για τη ζήτηση λόγω κορονοϊού

capital.gr

Με απώλειες έκλεισε η τιμή του πετρελαίου την Πέμπτη καθώς οι traders ανησυχούν για την επιβράδυνση της ζήτησης για ενεργειακούς πόρους μετά την αναζωπύρωση της πανδημίας του κορονοϊού.

Η επιβράδυνση της ταξιδιωτικής δραστηριότητας στην Κίνα λόγω της έξαρσης του κορονοϊού απειλεί τη ζήτηση καυσίμων κατά την περίοδο της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς, με την κυβέρνηση να ενθαρρύνει εκατομμύρια ανθρώπους να μην ταξιδέψουν για να αποτρέψουν την εξάπλωση της επιδημίας.

Όπως ανέφερε κινέζος αξιωματούχος στο Associated Press προβλέπεται οι κινέζοι να πραγματοποιήσουν 1,7 δισεκατομμύρια μετακινήσεις κατά τη διάρκεια της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς, 40% λιγότερες από αυτές που έγιναν το 2019. 

“Η κινητικότητα στους κινεζικούς οδικούς και αεροπορικούς άξονες μειώνονται κατά τη διάρκεια των διακοπών της Κινέζικης Πρωτοχρονιάς λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών και της απότομης αύξησης των λοιμώξεων κορονοϊού”, σημείωσε ο Stephen Innes, της  Axi.

Σημειώνεται ότι η τιμή του πετρελαίου κινούνταν ανοδικά στις αρχικές συναλλαγές σε μια προσπάθεια να επεκτείνει τα χθεσινά κέρδη, οπότε βρήκε στήριξη στα στοιχεία της αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ) η οποία κατέγραψε πτώση 10 εκατομμυρίων βαρελιών στα αποθέματα αργού των ΗΠΑ την εβδομάδα έως τις 22 Ιανουαρίου.

Αναλυτικότερα, η τιμή του συμβολαίου του WTI με παράδοση Μαρτίου ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στα 52,34 δολάρια το βαρέλι υποχωρώντας 1% ή 51 σεντς, στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Το αργό τύπου brent έχασε 28 σεντς ή  0,5% στα 55,10 δολ. το βαρέλι στο ICE του Λονδίνου.