ΤΙΜΕΣ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΟΥ - ΤΙΜΕΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ -ΤΙΜΕΣ ΑΡΓΟΥ

Υψηλό ενός έτους για το αργό μετά τις δεσμεύσεις του OPEC+ να μειώσει την παραγωγή

capital.gr

Με κέρδη έκλεισε το πετρέλαιο την Πέμπτη για πέμπτη συναπτή συνεδρίαση, κλείνοντας στα υψηλότερα επίπεδα εδώ και ένα χρονο.

Οι τιμές του πετρελαίου παρέμειναν υψηλές μετά τη  δέσμευση του  OPEC+ να μειώσει την παραγωγή η οποία θα συμβάλει στη συγκράτηση της παγκόσμιας προσφοράς αργού. 

“H διάθεση εμβολίων θεωρείτε ότι θα ενισχύσει την παγκόσμια ζήτηση και θα επιτρέψει την αύξηση των τιμών του πετρελαίου”, ανέφερε ο Giovanni Staunovo της UBS Global Wealth Management.

Η Υπηρεσία ενεργειακών πληροφορίων των ΗΠΑ δήλωσε ότι μπορεί να χρειαστούν χρόνια για να ανακάμψει η ενεργειακή ζήτηση από την πανδημία.

Η κυβερνητική υπηρεσία δήλωσε ότι αναμένει ότι η συνολική κατανάλωση ενέργειας στις ΗΠΑ θα επιστρέψει στα επίπεδα του 2019  το 2029, αλλά εάν η χώρα δει μικρή οικονομική ανάπτυξη , η κατανάλωση ενέργειας ενδέχεται να μην επιστρέψει στα επίπεδα  προ – COVID πριν από το 2050.

Έτσι, το αργό τύπου West Texas Intermediate, παράδοσης Μαρτίου, ενισχύθηκε την Πέμπτη κατά 54 σεντς ή 1% και έκλεισε στα 56,23 δολ. το βαρέλι.

Αντίστοιχα το αργό τύπου Brent, παράδοσης Απριλίου, πρόσθεσε 54 σεντς δολάριο ή 1% και τερμάτισε την ημέρα στα 56,23 δολ. το βαρέλι.