ΤΙΜΕΣ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΟΥ - ΤΙΜΕΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ -ΤΙΜΕΣ ΑΡΓΟΥ

Στα 63 δολάρια παραμένει το μπρεντ – Αισιοδοξία από τη διάθεση των εμβολίων

energypress.gr

Κοντά στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 13 μηνών εξακολουθούν να κινούνται οι τιμές του πετρελαίου την Τρίτη μετά από το κλείσιμο μέρους πετρελαϊκών εγκαταστάσεων στο Τέξας, το οποίο είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός αργού στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ μια συμφωνία στα εργασιακά στη Νορβηγία απέτρεψε τις διακοπές στην Ευρώπη, περιορίζοντας τα κέρδη.

Ο κρύος καιρός στις Ηνωμένες Πολιτείες φρέναρε τις εργασίες στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις και τα διυλιστήρια του Τέξας τη Δευτέρα και επέβαλε περιορισμούς στους φορείς εκμετάλλευσης και μεταφοράς αφήνοντας περίπου 4 εκατομμύρια σπίτια και επιχειρήσεις χωρίς ηλεκτρική ενέργεια.

Το Τέξας παράγει περίπου 4,6 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου ημερησίως και φιλοξενεί 31 διυλιστήρια, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη δραστηριότητα σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη πολιτεία των ΗΠΑ, σύμφωνα με στοιχεία της Energy Information Administration, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων από τα μεγαλύτερα της χώρας.

Παράλληλα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανέφερε τη Δευτέρα ότι το εμβόλιο COVID-19 της AstraZeneca και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης είναι διαθέσιμο για επείγουσα χρήση, διευρύνοντας την πρόσβαση του αναπτυσσόμενου κόσμου.

Περιορίζοντας τα κέρδη, οι εργοδότες της βιομηχανίας πετρελαίου της Νορβηγίας πέτυχαν μια συμφωνία μισθών με την ένωση Safe Work την Τρίτη, αποτρέποντας την απεργία στον τερματικό σταθμό αργού πετρελαίου Mongstad και το κλείσιμο των μεγάλων υπεράκτιων πετρελαιοπηγών.

Την Πέμπτη το μεσημέρι (12: 29 ώρα Ελλάδος), το αργό καταγράφει άνοδο κατά 0,47% στα 59,75 δολάρια και το μπρεντ σημειώνει μικρή πτώση, διατηρώντας ωστόσο το υψηλό των περίπου 13 τελευταίων μηνών στα 63,09 δολάρια.  

(insider.gr)