Πτώση 1,4% για το αργό

capital.gr

Υποχώρησαν οι τιμές του πετρελαίου τη Δευτέρα καθώς την προσοχή των επενδυτών έχει αρχίσει να συγκεντρώνει η ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ – Σαουδικής Αραβίας εν αναμονή της συνεδρίασης του OPEC και των συμμάχων του αυτή την εβδομάδα που αναμένεται να καταλήξει σε χαλάρωση των περιορισμών στην παραγωγή. 

Σύμφωνα με το Reuters ο Λευκός Οίκος προειδοποίησε σήμερα ότι η αμερικανική κυβέρνηση διατηρεί το δικαίωμα να επιβάλλει στο μέλλον κυρώσεις στον Σαουδάραβα πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν για την υπόθεση της δολοφονίας του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.

Αυτό έχει αυξήσει την ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ – Σαουδικής Αραβίας λίγο πριν την απόφαση του OPEC για τα επίπεδα της παραγωγής. Αρκετοί αναλυτές εκτιμούν ότι η Σαουδική Αραβία θα μπορούσε να απαντήσει στις ΗΠΑ ενισχύοντας την παραγωγή της προκειμένου να ασκήσει πίεση στις τιμές και στην αμερικανική σχιστολιθική βιομηχανία. 

Το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Απριλίου υποχώρησε 86 cents ή 1,4% στα 60,64 δολ. Το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το Brent Μαίου, στο μεταξύ, έχασε 73 cents ή 1,1% στα 63,69 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures.