ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Χανιά: Τέθηκε σε λειτουργία το δημοτικό πρατήριο υγρών καυσίμων

energypress.gr

Σε πλήρη λειτουργία τέθηκε από σήμερα το δημοτικό πρατήριο υγρών καυσίμων του Δήμου Χανίων, το οποίο βρίσκεται στις εγκαταστάσεις των συνεργείων του δήμου, στην περιοχή της Πελεκαπίνας.

Μέσω του πρατηρίου, ο τρόπος λειτουργίας του οποίου παρουσιάστηκε σήμερα, θα γίνεται η προμήθεια καυσίμων για το σύνολο του στόλου των οχημάτων του Δήμου Χανίων που αριθμεί περίπου 140 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων απορριμματοφόρων και οχημάτων γενικής χρήσης.

Όπως δήλωσε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, «με τη λειτουργία του πρατηρίου τα οχήματα του δήμου θα προμηθεύονται καύσιμα με πιο οικονομικό τρόπο, απόλυτο έλεγχο και διαφάνεια».

Σύμφωνα με τον ίδιο, κατά την περυσινή χρονιά ο δήμος δαπάνησε περίπου 500.000 ευρώ για τις ανάγκες κίνησης των οχημάτων του, ποσό το οποίο εκτιμάται ότι θα μειωθεί αισθητά με τη λειτουργία του δημοτικού πρατηρίου.

Για τη λειτουργία της νέας δομής έχουν διανεμηθεί σε όλα τα οχήματα και τους χρήστες ειδικές κάρτες ταυτοποίησης.

Ο δήμαρχος Χανίων τόνισε ότι η προσπάθεια για λειτουργία του δημοτικού πρατηρίου καυσίμων είχε ξεκινήσει επί δημαρχίας του αείμνηστου Μανώλη Σκουλάκη και ολοκληρώθηκε αφού προχώρησαν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες.

Το δημοτικό πρατήριο υγρών καυσίμων διαθέτει δύο αντλίες για παροχή βενζίνης και πετρελαίου.