ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

ΠΣΕΕΠ: Νόμιμη η απεργία μας με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών

energyrpess.gr

Σε ανακοίνωσή του, το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια (ΠΣΕΕΠ) αναφέρει τα εξής: 

Το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας με την υπ’ αρ. 245/2021 απόφασή του, έκρινε νόμιμη την απεργία του Σωματείου μας, δικαιώνοντας πλήρως τον αγώνα μας, αλλά και την αγωνία μας για τις συνθήκες εργασίας με τα συνεχή 12ωρα που δημιουργούν ζητήματα ασφάλειας.

Το Δικαστήριο απέρριψε τους ισχυρισμούς των ΕΛΠΕ, κρίνοντας ότι αφενός ότι το Σωματείο μας λειτούργησε σύμφωνα με το νόμο και το καταστατικό του, αφετέρου ότι η απεργία μας δεν είναι καταχρηστική. Η απόφαση αυτή αποτελεί μια μεγάλη νίκη του Σωματείου μας, αλλά και όλου του συνδικαλιστικού κινήματος και του κόσμου της εργασίας, που μάχεται για ασφαλείς συνθήκες εργασίας. Είναι ακόμα μεγαλύτερη η νίκη μας, καθώς δόθηκε και μια επιπλέον μάχη για τη διασφάλιση του δικαιώματος της δίκαιης δίκης και της δυνατότητάς μας να προβάλουμε τους ισχυρισμούς μας στο Δικαστήριο και να υπερασπιστούμε το δίκιο μας.

Το μεγαλύτερο όμως κέρδος από την ιστορική αυτή απόφαση του δικαστηρίου δεν έχει να κάνει μόνο με τα απεργοσπαστικά παιχνίδια της εργοδοσίας και λίγων πια «προθύμων» στα ΕΛΠΕ.

Είναι μια νίκη απέναντι στην πρωτοφανή τακτική της κυβέρνησης, που «ανοίγει» τα δικαστήρια μόνο για τις απεργίες, με στόχο να βάλει «πίσω από τα κάγκελα» όλο το συνδικαλιστικό κίνημα για να παγιδέψει τους εργαζόμενους στο νέο της αντεργατικό νομοσχέδιο για τα εργασιακά.

Όλοι μαζί συσπειρωμένοι γύρω από το Σωματείο μας, συνεχίζουμε τους αγώνες μας για αξιοπρέπεια, δικαιώματα και ασφάλεια στην εργασία μας.