ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Κέρδη για το αργό μετά την επίθεση των Χούτι κατά της Σ. Αραβίας

capital.gr

Σε ανοδικό έδαφος ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Δευτέρας το πετρέλαιο μετά από αναφορές ότι οι αντάρτες Χούτι της Υεμένης επιτέθηκαν σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας αυξάνοντας και πάλι την ένταση στη Μέση Ανατολή. 

Οι αντάρτες Χούτι ανακοίνωσαν σήμερα ότι εξαπέλυσαν επιθέσεις με drones και βαλλιστικούς πυραύλους κατά στόχων στη Σαουδική Αραβία. Μεταξύ των στόχων είναι εγκαταστάσεις της κρατικής εταιρείας πετρελαίου και φυσικού αερίου Saudi Aramco, όπως μετέδωσε το Reuters. Από την πλευρά της Σαουδικής Αραβίας δεν έχει υπάρξει επιβεβαίωση για τις επιθέσεις. 

Την ίδια στιγμή, οι αισιόδοξες δηλώσεις από την πλευρά της Federal Reserve για την πορεία της οικονομίας συνεχίστηκαν, με τον πρόεδρο της κεντρικής τράπεζας να δηλώνει σε συνέντευξη του την Κυριακή ότι η οικονομία αναμένεται να εμφανίσει ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης το δεύτερο μισό του έτους.

Ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ διευκρίνισε πάντως ότι η ισχυρή ανάκαμψη δεν θα πρέπει να οδηγήσει σε εικασίες ότι η Fed θα αρχίσει να αυξάνει τα επιτόκια της το 2021. “Νομίζω ότι δεν είναι πιθανό να αυξήσουμε τα επιτόκια κάποια στιγμή αυτό το έτος”, ανέφερε ο Πάουελ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή “60 minutes”. 

Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Μαΐου κέρδισε 38 cents ή 0,6% και έκλεισε στα 59,70 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. 

Το Brent Ιουνίου στο μεταξύ πρόσθεσε 33 cents ή 0,5% φτάνοντας τα 63,28 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures.