ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Ανακάμπτουν οι τιμές του πετρελαίου εν αναμονή των αποφάσεων του ΟΠΕΚ+

energypress.gr

άντηση της ομάδας παραγωγών ΟΠΕΚ + ενδέχεται να τροποποιήσει την πολιτική παραγωγής πετρελαίου για να αντιμετωπίσει το πλήγμα που έχει υποστεί η ζήτηση στην Ινδία λόγω των αυξανόμενων κρουσμάτων COVID-19. 

Ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του συναντώνται την Τρίτη, μια ημέρα νωρίτερα από ό,τι είχε προγραμματιστεί ενώ την Δευτέρα, εκπρόσωποι μελών του ομίλου εξέφρασαν την ανησυχία τους για την πανδημία. 

«Οι τιμές του πετρελαίου κινούνται ανοδικά λαμβάνοντας ώθηση από τις ελπίδες της αγοράς ότι ο ΟΠΕΚ + θα διαφοροποιήσει την πολιτική του για να  αντιμετωπίσει την καταστροφή της ζήτησης της Ινδίας» δήλωσε ο Bjornar Tonhaugen από την Rystad Energy.

Ο ΟΠΕΚ+ αναμένεται να χαλαρώσει ελαφρώς τις περικοπές παραγωγής πετρελαίου από την 1η Μαΐου, καθώς η ζήτηση ανακάμπτει περαιτέρω από την υγειονομική κρίση.

Η Ινδία, ο τρίτος μεγαλύτερος εισαγωγέας αργού στον κόσμο, τις τελευταίες 24 ώρες κατέγραψε 323.144 νέα κρούσματα ενώ ο αριθμός των θανάτων πλησίασε τις 200.000. Διαβάστε περισσότερα

Την Μ. Τρίτη το πρωί (11:56 ώρα Ελλάδος) το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 62,37 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 0,74% και το μπρεντ στα 66,06 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 0,62%. 

(insider.gr)