ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Εκβιασμό “βλέπουν” οι αρχές πίσω από την επίθεση στα γραφεία της Revoil

26 07 2021 | 10:20 energypress.gr

Στόχο επίθεσης αποτέλεσαν το βράδυ του Σαββάτου 24 Ιουλίου τα κεντρικά γραφεία της Revoil στη Βάρη, όταν εξερράγη βόμβα λίγο μετά τις 22:30.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στο κτήριο, ενώ οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο και για ελαφρύ τραυματισμό ενός ατόμου. Επίσης, ζημιές καταγράφηκαν και σε παρακείμενα καταστήματα.

Στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) και δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της ΕΛΑΣ.

Μετά τον αποκλεισμό του χώρου και τη συλλογή των πρώτων στοιχείων από τον τόπο της έκρηξης, η προσοχή των αρχών στράφηκε στην επεξεργεσία του υλικού από τις κάμερες ασφαλείας, προκειμένου να αντληθούν στοιχεία που θα οδηγήσουν στην ταυτοποίηση και τον εντοπισμό των δραστών. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κάμερες ασφαλείας έχουν καταγράψει την επίθεση και τον δράστη. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στις κάμερες έχει αποτυπωθεί η εικόνα του δράστη, ο οποίος προσέγγισε πεζός την κεντρική είσοδο των γραφείων της Revoil, φορώντας κράνος και κρατώντας στα χέρια του τον εκρηκτικό μηχανισμό, τον οποίο και πέταξε μέσα από την πύλη, για να διαφύγει στη συνέχεια τρέχοντας για να επιβιβαστεί σε μια μοτοσικλέτα λίγο παρακάτω.

Η προανάκριση συνεχίζεται, με την εταιρεία να δηλώνει ότι θα συμπράξει με κάθε δυνατό τρόπο στο έργο των αρχών.

Με την υπόθεση ασχολείται το Τμήμα Εκβιασμών, με τις πρώτες εκτιμήσεις, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, να κάνουν λόγο για προειδοποιητικό μήνυμα. 

Πάντως, οι αρχές κρατούν όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά, σε μια υπόθεση με αρκετές σκιές.

Σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία σημειώνει τα εξής: «Σε συνέχεια της εμπρηστικής επίθεσης που έλαβε χώρα χτες βράδυ στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας REVOIL, καταδικάζουμε δημόσια κάθε μορφή βίας και δηλώνουμε ότι έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στις αρμόδιες αρχές για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Τέτοιες άνανδρες ενέργειες δεν μας τρομοκρατούν και πάνω απ’ όλα δεν συνάδουν με τον τρόπο λειτουργίας της εταιρίας μας. Δηλώνουμε ότι θα συνδράμουμε τα μέγιστα προς τις δημόσιες αρχές για την ανεύρεση των υπαιτίων».