«Φωτιά» η βενζίνη: Δείτε σε ποιες περιοχές ξεπέρασε τα 2 ευρώ το λίτρο (ΠΙΝΑΚΕΣ)

πηγή: newsbomb.gr

Οι υψηλές τιμές στα καύσιμα εγείρουν σειρά ερωτημάτων για το τι ακριβώς συμβαίνει στην Ελλάδα, αφενός γιατί η ελληνική αγορά πετρελαιοειδών δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα εφοδιασμού, αφετέρου επειδή στις διεθνείς αγορές η τιμή του πετρελαίου Μπρεντ έχει κάνει μέσα σε ενάμιση μήνα «βουτιά» από τα 77 δολάρια το βαρέλι στα 71,76 δολάρια.

Η εικόνα διεθνώς είναι αντιστρόφως ανάλογη με την αντίστοιχη της Ελλάδας. Νησιά του Αιγαίου, όπως η Σίκινος και οι Φούρνοι Ικαρίας αναδεικνύονται σε αρνητικούς «πρωταθλητές» σε ό,τι αφορά την αμόλυβδη, με τιμές στα 2,045 και 2,035 ευρώ το λίτρο, αντίστοιχα.

Την ίδια στιγμή, σε νησιά όπως η Μήλος, η Ανάφη, η Σχοινούσα, η Κίμωλος, η Πάτμος, η Σίφνος, η Σέριφος και η Σαντορίνη, η αμόλυβδη «φλερτάρει» με τα 2 ευρώ ανά λίτρο.

Την Τετάρτη (18/07/2018) οι τιμές του πετρελαίου εμφανίζονται μειωμένες στις ασιατικές αγορές, μετά τη δημοσιοποίηση αναφοράς για την αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού πετρελαίου την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν την σημαντική μείωσή τους.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent, μειώθηκαν κατά 40 σεντς ή 0,6% στα 71,76 δολάρια το βαρέλι.