Κέρδη για το αργό με φόντο την ένταση μεταξύ ΗΠΑ – Σ.Αραβίας

Δευτέρα, 15-Οκτ-2018 22:55 Capital.gr

Με θετικό πρόσημο έκλεισε το πετρέλαιο τη Δευτέρα στο κλίμα που διαμορφώνει η αυξημένη ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Σαουδικής Αραβίας για την υπόθεση του εξαφανισμένου Σαουδάραβα δημοσιογράφου στην πρεσβεία του Ριάντ στην Κωνσταντινούπολη.

Το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Νοεμβρίου κέρδισε 44 cents ή 0,6% τερματίζοντας τις συναλλαγές στα 71,78 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Στα υψηλά της ημέρας το συμβόλαιο σκαρφάλωσε στα 72,70 δολ. το βαρέλι.

Σε συνέντευξη του την Κυριακή ο Αμερικανός πρόεδρος απείλησε με “σοβαρή τιμωρία” τους ενόχους εάν η έρευνα καταλήξει ότι αξιωματούχοι της Σαουδικής Αραβίας εμπλέκονται στην εξαφάνιση του δημοσιογράφου Jamal Khashoggi, ο οποίος τελευταία φορά εθεάθη να μπαίνει στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, στις 2 Οκτωβρίου.

Από την πλευρά του το Ριάντ απάντησε ότι θα προχωρήσει σε αντίποινα εάν η Ουάσινγκτον υλοποιήσει τις απειλές της, ενώ ένας αξιωματούχος του βασιλείου προειδοποίησε ότι κυρώσεις κατά της Σαουδικής Αραβίας θα μπορούσαν να οδηγήσουν τις τιμές του πετρελαίου στα 100 δολ. ή 200 δολ. ή ακόμα και στο διπλάσιο ποσό.