Κοντά σε υψηλό 3 ετών η τιμή του πετρελαίου

energypress.gr

Κοντά σε υψηλό 3ετίας έφτασε η τιμή του μπρεντ τη Δευτέρα, καταγράφοντας πέμπτη διαδοχική μέρα ανόδου. Προηγήθηκε η αναστολή των νόμων περί ανταγωνισμού από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, έτσι ώστε να βελτιωθεί η παράδοση καυσίμων στα πρατήρια, εν μέσω αυξημένης ζήτησης.

Παράλληλα, η United States Energy Information Administration (διοικητική υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών για τις πληροφορίες σχετικά με την Ενέργεια) ενημέρωσε την περασμένη εβδομάδα ότι τα αποθέματα πετρελαίου στη χώρα μειώθηκαν κατά 3,5 εκατ. βαρέλια, φτάνοντας στα 414 εκατ. βαρέλια.

Η σφιχτή προσφορά συνεχίζει να αντλεί τα αποθέματα σε όλες τις περιοχές, σημειώνουν αναλυτές της ANZ. Η άνοδος των τιμών φυσικού αερίου συμβάλλει επίσης στην αύξηση των τιμών του πετρελαίου, καθώς γίνεται σχετικά πιο φθηνό για την παραγωγή ενέργειας, προσθέτουν.

Την ίδια ώρα, παγιδευμένοι από την ανάκαμψη της ζήτησης, τα μέλη του Οργανισμού Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών και οι σύμμαχοί τους, γνωστοί ως ΟΠΕΚ+, δυσκολεύτηκαν να αυξήσουν την παραγωγή καθώς οι χαμηλές επενδύσεις ή οι καθυστερήσεις συντήρησης λόγω της πανδημίας συνεχίζονται.

Το αμερικανικό αργό κερδίζει 1,15% και φτάνει στα $74,82 ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με ίδια κίνηση βρίσκεται στα $79,02.