Πρατηριούχοι Αττικής: Στο παρεμπόριο των καυσίμων είναι το ψητό

https://energypress.gr/news/pratirioyhoi-attikis-sto-paremporio-ton-kaysimon-einai-psito

«Ένα στα τέσσερα πρατήρια από αυτά, που έχουν ελέγξει. Να μην παρεξηγηθούμε. Προσέξτε, πού είναι η παρανομία τους; Ότι έχουν ξεφύγει από το πλαφόν. Δεν μας είπε για το παραεμπόριο, δεν μας είπε ότι έχει πιάσει μαγαζιά με παράνομες αποθήκες. Εκεί είναι το ψητό.»

Τα παραπάνω τόνισε η κ. Μαρία Ζάγκα, πρόεδρος των Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων της Αττικής και Εκπρόσωπος Τύπου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας, μιλώντας σήμερα στο Radio North 98 και σχολιάζοντας τις τοποθετήσεις του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη, για τους ελέγχους στα πρατήρια.

Η ίδια πρόσθεσε: «Είμαστε στην ίδια πλευρά καταναλωτές και μαγαζιά, όσα μαγαζιά είμαστε τίμια», πρόσθεσε. «Το κέρδος μας είναι ελάχιστο εκτός κι αν μιλάμε για παρεμπόριο. Δεν μας συμφέρει αλλά έχουμε συμβόλαια, έχουμε υπογράψει με τις εταιρείες συμβόλαια, πληρώνουμε ποινή, χρωστάμε, όλα τα μαγαζιά που ακόμα υπάρχουμε και είμαστε σωστοί, χρωστάμε. Εγώ χρωστάω στην εταιρία μου. Δεν μπορώ να φύγω, είμαι χρεωμένη και πληρώνω συνέχεια. Πριν μερικά χρόνια, που κάναμε καταγγελίες, είχαμε επώνυμες καταγγελίες Παρασκευή και πήγαιναν Δευτέρα και τα μαγαζιά αυτά ήταν καθαρά. Και μας έλεγαν: “Τα βρήκαμε καθαρά”. Και λέγαμε…καλά πώς είναι καθαρό; Ποιος ειδοποίησε; Και μας έλεγε το υπουργείο “έσωθεν”. Εν γνώση τους δηλαδή! Πήγε ο υπουργός και έκανε έλεγχο στα διυλιστήρια. Και καλά έκανε! Όμως εγώ μια ερώτηση… και δεν το ξέρω απλώς ρωτάω: είχε ειδοποιήσει ότι θα έρθω να κάνω έλεγχο; Και πάει σαν επίσκεψη; Ή πήγε ξαφνικά; Το θέμα είναι ότι το κράτος θα πρέπει να σηκώσει τα μανίκια του και να ψάξει το παρεμπόριο! Τα φορτηγά που έρχονται, τα παράνομα από τη Βουλγαρία δεν τα ξέρουν; Πώς μπαίνουν; Θέλει πολύ συστηματικό έλεγχο! Χρειάζεται να ολοκληρώσει το σύστημα εισροών – εκροών στα διυλιστήρια! Έπρεπε πρώτα να μπει στα διυλιστήρια, να κλειδώσει την πηγή διακίνησης και μετά στα βενζινάδικα. Και μετά δαγκάνες στα σύνορα. Γιατί αυτά (σ.σ.: λαθραία καύσιμα και διαλύτες) δεν πετάνε, έρχονται από τα σύνορα.»