Συνάντηση ΠΣΕΕΠ με Ελληνική Λύση και ΜΕΡΑ 25 για τα ΕΛΠΕ

01 10 2019 | 11:26

Ο ΠΣΕΕΠ συναντήθηκε στη Βουλή με εκπροσώπους της Ελληνικής Λύσης και του ΜΕΡΑ 25, σχετικά με την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ.

Όπως ανέφερε το σωματείο σε ανακοίνωσή του:

Η προσπάθεια του Σωµατείου µας για την ανάδειξη των σοβαρών προβληµάτων που θα επιφέρει η περαιτέρω ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ τόσο σε κοινωνικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο Εθνικής οικονοµίας, συνεχίζεται.

Την Παρασκευή 27/9 αντιπροσωπεία του ∆.Σ. του Σωµατείου συναντήθηκε στη Βουλή των Ελλήνων µε τον εκπρόσωπο της “Ελληνικής Λύσης” ο οποίος αφού άκουσε την επιχειρηµατολογία µας εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στον δίκαιο αγώνα µας.

Συνάντηση πραγµατοποιήθηκε και τη ∆ευτέρα 30/9 µε τον Γενικό Γραµµατέα του “ΜΕΡΑ 25” κ. Γ. Βαρουφάκη και µε το ∆/ντή Κ.Ο κ. Αλέξη Σµυρλή όπου αναπτύξαµε τις θέσεις µας. Ο κ. Γ. Βαρουφάκης συµφώνησε µαζί µας ότι η περαιτέρω ιδιωτικοποίηση στα ΕΛΠΕ είναι εκποίηση του Εθνικού πλούτου µας, παράλληλα όµως, εξέφρασε για µία ακόµη φορά τις αντιρρήσεις του κόµµατός του όσον αφορά τις εξορύξεις των υδρογονανθράκων που το µόνο που θα κάνουν είναι να επιτείνουν το πρόβληµα χωρίς κανένα κέρδος για τη χώρα και τους πολίτες, αλλά και για το κακό που θα προκαλέσουν σε κοινωνία και περιβάλλον.

Συναδέλφισσες, – οι

Οι επιλογές της κυβέρνησης για το µέλλον του Οµίλου µας και γενικότερα για το χώρο της ενέργειας δεν αφήνουν την παραµικρή αµφιβολία ότι οδηγούν τη χώρα στην απαξίωση.

Αυτή την “ανάπτυξη” που έρχεται να ισοπεδώσει ότι είχαν αφήσει όρθιο τα µνηµόνια, τους τη χαρίζουµε. Και αν νοµίζουν ότι µπορούν να νοµοθετούν ώστε να καταργηθούν εργασιακά, συλλογικά και συνδικαλιστικά δικαιώµατα δίνοντας “γη και ύδωρ” στους ιδιώτες επενδυτές είναι γελασµένοι!!!

Καλούµε όλους τους συναδέλφους να δώσουν δυναµικό “παρών” στις πύλες των εγκαταστάσεων την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου αλλά και στις συγκεντρώσεις των συνδικάτων, στέλνοντας ένα ηχηρό µήνυµα στην κυβέρνηση πως τα εργασιακά δικαιώµατα δεν είναι διαπραγµατεύσιµα.