“Βουτιά” 3,5% για το αργό

Πέμπτη, 27-Δεκ-2018 22:04 CAPITAL.GR

Σημαντικές απώλειες κατέγραψε σήμερα το πετρέλαιο, μετά από το χθεσινό “ράλι” διετίας όπου σημείωσε δυναμική ανάκαμψη με κέρδη της τάξης του 8,6%.

Ειδικότερα, το αμερικανικό αργό τύπου WTI παραδόσεως Φεβρουαρίου, έχασε σήμερα 1,61 δολ. ή 3,48% κλείνοντας τις στα 44,61 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το συμβόλαιο έχει καταγράψει απώλειες τις τέσσερις από τις πέντε προηγούμενες συνεδριάσεις και τις επτά από τις τελευταίες εννέα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet, η σημερινή υποχώρηση είναι η “βαθύτερη” που έχει καταγραφεί από την παραμονή Χριστουγέννων.

Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, στο ICE του Λονδίνου, το συμβόλαιο brent παραδόσεως Φεβρουαρίου, υποχώρησε κατά 1,2 δολ. ή 2,2% στα 53,27 δολ. το βαρέλι, όταν χθες σημείωσε άλμα σχεδόν 8% αγγίζοντας τα 54,47 δολ. το βαρέλι.

Η “βουτιά” στις τιμές του πετρελαίου σημειώθηκε εν μέσω της μεταβλητότητας που παρατηρείται στις χρηματιστηριακές αγορές με τη Wall Street να υποχωρεί σήμερα σημαντικά μετά τη χθεσινή ισχυρή άνοδο.