ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΒΥΤΙΩΝ – ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΙΣΡΟΩΝ ΕΚΡΟΩΝ


ΘΕΜΑΤΑ :  1.  Μεταβίβαση βυτιοφόρων παλιάς τεχνολογίας.  

                   2. Παράταση εγκατάστασης συστημάτων εισροών–εκροών.

 

Επείγουσα εγκύκλιος

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι μετά από συνεχείς και έντονες πιέσεις της διοίκησης της ΟΒΕ, προς το υπουργείο ΥΠΟΔΟΜΩΝ  ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ  και προς το υπουργείο ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ήδη έχουμε πετύχει ορισμένες λύσεις σε σοβαρά προβλήματα του κλάδου.

 

1.Μεταβίβαση βυτιοφόρων παλιάς τεχνολογίας

Αντιπροσωπεία της ΟΒΕ είχε σήμερα 12/7/2013, συνάντηση με τον υφυπουργό Μεταφορών κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο για το πρόβλημα της μεταβίβασης βυτιοφόρων παλιάς τεχνολογίας η οποία είχε απαγορευθεί με την ΚΥΑ Α8/48012/5053 – ΦΕΚ 3052 Β/18-11-2012.

 

Ο κ. Υφυπουργός συμφώνησε και ήδη υπέγραψε ερμηνευτική εγκύκλιο με την οποία θα γίνεται δεκτή η μεταβίβαση βυτιοφόρων οχημάτων των πρατηρίων των οποίων οι τύποι είναι παλαιότεροι των προδιαγραφών  EURO IV.

 

Με την ερμηνευτική αυτή, οι συνάδελφοι θα μπορούν να μεταβιβάζουν τα βυτιοφόρα στους διαδόχους της εταιρείας ή σε τρίτους χωρίς πρόβλημα. Σημειώνουμε ότι σχεδόν το 95% από τα βυτιοφόρα οχήματά μας ήταν παλαιότερης τεχνολογίας και δεν επιτρέπονταν η μεταβίβασή τους.

 

Παρακαλούμε όπως ενημερώσετε τους συναδέλφους της περιοχής σας, κυρίως δε αυτούς που έχουν το συγκεκριμένο πρόβλημα.

 

 2. Παράταση εγκατάστασης συστημάτων εισροών – εκροών

Τη στιγμή που γράφεται αυτή η εγκύκλιος αντιπροσωπεία της ΟΒΕ βρίσκεται στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και έχει συνάντηση εργασίας με τον υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Αθ. Σκορδά, τον Γεν.Γραμματέα κ. Στέφανο Κομνηνό  και υπηρεσιακούς παράγοντες με θέμα τα συστήματα εισροών –  εκροών.

 

Μέχρι στιγμής  τέθηκαν στο τραπέζι τα παρακάτω θέματα:

1.               Το αίτημα της ΟΒΕ για παράταση του χρόνου ολοκλήρωσης τη εγκατάστασης των συστημάτων εισροών  – εκροών, σε Αττική και Θεσσαλονίκη, εξαιτίας της καθυστέρησης του ανοίγματος του προγράμματος χρηματοδότησης «Εκσυγχρονισμός Πρατηρίων Υγρών Καυσίμων» από την «Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε.».

2.               Δεσμεύτηκε το υπουργείο ότι, όσοι επένδυσαν στα συστήματα και κατέβαλλαν πληρωμές από την έκδοση της πρώτης απόφασης χρηματοδότησης (Υ.Α. Β2-829Α/2013 ΦΕΚ 540Β/7-3-2013)  δηλαδή από τον Μάρτιο του 2013 και μέχρι 21/6/2013 θα μπορούν να τύχουν της επιδότησης. Σημειώνουμε ότι με την Υ.Α. Φ2-1510/2013 (ΦΕΚ1589Β/21-06-203) οι συνάδελφοι αυτοί αποκλείονταν.

 

Οι συνομιλίες συνεχίζονται με στόχο την επίτευξη λύσεων και σε άλλα θέματα.

 

Νεότερη ενημέρωση θα έχετε την Δευτέρα, 15/7/2013.