ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ: Κοινωνικό μέρισμα και επιδότηση πετρελαίου θέρμανσης για ευπαθείς ομάδες.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Λόντου 8 10681 Αθήνα · Τηλ.:(210) 3810783-4 · Fax.: (210)3301977

EMail: info@obe.grInternet:http://www.obe.gr

 

 

                                                                                  Αρ. Πρωτ.7080

Αθήνα, 3 Νοεμβρίου 2017

Προς τον

Υπουργό Οικονομικών

κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο

 

Θέμα: Κοινωνικό μέρισμα και επιδότηση πετρελαίου θέρμανσης για ευπαθείς ομάδες.

 

Κύριε Υπουργέ,

 

Οι ανακοινώσεις για τη διανομή κοινωνικού μερίσματος δίνει μια ευκαιρία στην κυβέρνηση να διορθώσει μια σκληρή αδικία που έγινε σε βάρος ευπαθών ομάδων πληθυσμού και φτωχών νοικοκυριών, η οποία αφορά στην περικοπή κατά 50% της επιδότησης του πετρελαίου θέρμανσης για την περίοδο 2017-2018.

Ο επερχόμενος χειμώνας και η εμφανής αδυναμία σε πολλά νοικοκυριά να εξασφαλίσουν θέρμανση, κάνει επιτακτική την ανάγκη αλλαγής της πολιτικής επιδότησης της θέρμανσης. Άλλωστε μια τέτοια αλλαγή θα έχει άμεσες ευεργετικές επιπτώσεις στην προστασία της υγείας του πληθυσμού και στην προστασία του περιβάλλοντος. Ειδικότερα οι πολίτες σε ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές θα ωφεληθούν πολλαπλά λόγω των βαρύτατων καιρικών φαινομένων που είναι αναγκασμένοι να αντιμετωπίσουν.

Η αναπλήρωση τη επιδότησης του πετρελαίου θέρμανσης είναι μια πλήρως ανταποδοτική και απολύτως ελεγχόμενη παροχή ως προς την κοινωνική της διάσταση.

Σε κάθε περίπτωση η αναπλήρωση της περικοπής των κονδυλίων δεν θα ξεπεράσει το 5% του πλεονάσματος που πηγαίνει για κοινωνικό μέρισμα.

Αναμένουμε ανταπόκριση στο δίκαιο αυτό αίτημα.