26 06 2018 | 08:55 Γύρω στα 75 δολάρια το βαρέλι κινούνται για την ώρα οι τιμές του πετρελαίου – Αύξηση στις ασιατικές αγορές

https://energypress.gr/news/gyro-sta-75-dolaria-vareli-kinoyntai-gia-tin-ora-oi-times-toy-petrelaioy-ayxisi-stis-asiatikes

Φαίνεται να σταθεροποιείται σήμερα η αγορά πετρελαίου, με τις τιμές του μπρεντ να κινούνται κοντά στα 75 δολάρια το βαρέλι. Η απόφαση του ΟΠΕΚ και της Ρωσίας να ρίξουν επιπλέον 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως στην αγορά δεν έχει προς το παρόν οδηγήσει σε αισθητή αποκλιμάκωση. Αυτό γιατί ακόμη δεν υπάρχει η βεβαιότητα ότι θα τηρηθεί μέχρι κεραίας ή θα υπάρξει εν τέλει μια αρκετά μικρότερη αύξηση της παραγωγής, καθώς οι εξελίξεις στο κλάδο του πετρελαίου στη Βενεζουέλα από την μία και οι διαφωνίες του Ιράν από την άλλη, αφήνουν ανοικτά διάφορα ενδεχόμενα.

Η τιμή του αργού τύπου μπρεντ εμφανίζει στις 6:30 ώρα Ελλάδος οριακή αύξηση σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο, στα 74,78 δολάρια το βαρέλι, αυξημένη κατά 8 σεντς ή 0,1%. Η τιμή του αμερικανικού αργού ενισχύεται ελαφρά στα 68,24 δολάρια το βαρέλι, αυξημένη κατά 16 σεντς ή 0,22%.

Το επόμενο διάστημα οι επενδυτές θα έχουν να ζυγίσουν από τη μία τις ανησυχίες για έλλειμμα προσφοράς και από την άλλη τους φόβους για κάμψη της ζήτησης, καθώς οι εμπορικές συγκρούσεις και οι γεωπολιτικές εντάσεις κάνουν ήδη αισθητό τον αντίκτυπό τους στην παγκόσμια οικονομία. Μία επιβράδυνση των ρυθμών ανάπτυξης θα οδηγούσε και σε κάμψη της ζήτησης πετρελαίου.

Oι τιμές του πετρελαίου αυξάνονται σήμερα στις ασιατικές αγορές, καθώς επικρατεί αβεβαιότητα για τις εξαγωγές του πετρελαίου από την Λιβύη, αλλά και σχετικά με την αύξηση της παραγωγής στον ΟΠΕΚ.