Ιδιαίτερο ενδιαφέρον φαίνεται να παρουσιάζει για τις μεγάλες εταιρείες καυσίμων η Κρήτη – Σε ανησυχία οι ‘μικροί’ βενζινοπώλες

ΠΗΓΗ: energypress.gr

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον φαίνεται να παρουσιάζει για τις μεγάλες εταιρείες καυσίμων η Κρήτη – Σε ανησυχία οι ‘μικροί’ βενζινοπώλες

Τον έλεγχο στην αγορά καυσίμων στην Κρήτη προσπαθεί να κρατήσει με νύχια και με δόντια ο κλάδος καθώς αυξάνονται τα πρατήρια τα οποία περνούν στα χέρια μεγάλων εταιρειών με το ποσοστό να αγγίζει το 50%, όπως σημειώνει σε ρεπορτάζ του το τοπικό site ειδήσεων neakriti.gr.

Στις δραματικές επιπτώσεις αναφέρεται ο Λυκούργος Σαμόλης ο οποίος τονίζει την ανάγκη στήριξης των τοπικών πρατηρίων, ζήτημα το οποίο τέθηκε επί τάπητος σε συνάντηση με τον Ευριπίδη Κουκιαδάκη.

Προς τη κατεύθυνση αυτή, ο κλάδος σχεδιάζει δράσεις που στοχεύουν στην αύξηση της επισκεψιμότητας στα πρατήρια υγρών καυσίμων, μέσω ενός σήματος τοπικότητας, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα προβολής τοπικών επιχειρήσεων και προϊόντων.

Ο κλάδος περιέγραψε τη τραγική κατάσταση που βιώνουν με φόντο τη μεγάλη πτώση στη κατανάλωση καυσίμων αλλά και τις συνθήκες μονοπωλίων που ευνοούνται λόγω της μεγάλης εισχώρησης εταιριών στα τοπικά πρατήρια.

Εν τω μεταξύ, οι έλεγχοι που διενεργούνται στο νησί δείχνουν ότι δεν υπάρχουν κρούσματα νοθείας στα καύσιμα.