ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Ακριβό το πετρέλαιο θέρμανσης για όλους – ΚΑΒΑΛΑ

proininews.gr

Τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου άρχισε η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης σε όλη τη χώρα για την προσεχή χειμερινή περίοδο. Το ενδιαφέρον του κόσμου είναι περιορισμένο για δύο λόγους. Το πετρέλαιο πωλείται ακριβότερα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, ενώ ο καλός καιρός συνεχίζεται σε όλη σχεδόν την Ελλάδα.

Ενημέρωση για το θέμα έκανε στην ΠΡΩΙΝΗ ο πρατηριούχος Μιχάλης Μεταξάς (φωτογραφία) , που είναι ταυτόχρονα αντιπρόεδρος στο τοπικό σωματείο και αντιπρόεδρος στην ομοσπονδία βενζινοπωλών. Παραδέχθηκε ότι επί του παρόντος δεν υπάρχουν παραγγελίες και διευκρίνισε ότι η φετινή τιμή είναι πιο τσουχτερή. Ειδικότερα, για την περιφερειακή ενότητα Καβάλας το πετρέλαιο θέρμανσης αρχίζει με μέση τιμή 1,16 ευρώ ανά λίτρο, ενώ στην αρχή της περσινής περιόδου το πετρέλαιο πωλούνταν 0,95 ευρώ ανά λίτρο.

Είναι άγνωστο εάν θα υπάρξει και σε πιο ποσοστό το επίδομα θέρμανσης. Ο κ. Μεταξάς παρατήρησε ότι και οι βενζινοπώλες θα δυσκολευθούν με την ακριβή τιμή του πετρελαίου καθώς το προπληρώνουν. Σε ερώτηση της ΠΡΩΙΝΗΣ για το εάν επωφελήθηκαν τα πρατήρια κατά την τουριστική περίοδο, ο κ. Μεταξάς απάντησε αρνητικά.