ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Το πετρέλαιο οδεύει προς τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση του από το 2008

newbeast.gr 29/11/2018 21.48

Εξανεμίστηκαν τα κέρδη που σημείωσαν τα futures πετρελαίου κατά τη διάρκεια της νύχτας

Πτώση σημείωσε σήμερα η τιμή του πετρελαίου, με τις απώλειες αυτό τον μήνα να φθάνουν στο 23%, γεγονός που σηματοδοτεί τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση από τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008.

Η φαινομενικά ατελείωτη αύξηση στην παραγωγή του αμερικανικού αργού, σε συνδυασμό με την επιμονή της Σαουδικής Αραβίας να μην μειώσει την παραγωγή από μόνη της για να σταθεροποιήσει την αγορά, είχαν ως αποτέλεσμα να εξανεμιστούν τα κέρδη που σημείωσαν τα futures πετρελαίου κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το πετρέλαιο μπρεντ μειώθηκαν στα 58,12 δολάρια το βαρέλι από τα 59,51 δολάρια προηγουμένως. Τα αντίστοιχα συμβόλαια για το αμερικανικό αργό υποχώρησαν κάτω από τα 50 δολάρια για πρώτη φορά εδώ και πάνω από ένα χρόνο. Το συμβόλαιο παράδοσης Ιανουαρίου σημείωσε νωρίτερα πτώση κατά 40 σεντς στα 49,89 δολάρια.

Ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ) και παραγωγοί εκτός του Οργανισμού συναντώνται στη Βιέννη την επόμενη εβδομάδα για να συζητήσουν ένα νέο γύρο μειώσεων στην παραγωγή κατά 1 εκατ. έως 1,4 εκατ. βαρέλια την ημέρα και ενδεχομένως και περισσότερο προκειμένου να στηρίξουν τις τιμές.

Τα αμερικανικά αποθέματα αργού ανήλθαν στο υψηλότερο επίπεδο του τελευταίου χρόνου ύστερα από τη 10η συνεχή εβδομαδιαία αύξησή τους και τώρα απέχουν μόλις κατά 80 εκατ. βαρέλια από το επίπεδο ρεκόρ των 535 εκατ. βαρελιών του Μαρτίου του 2017, σύμφωνα με την Υπηρεσία Ενεργειακής Πληροφόρησης.

Όσοι επενδύουν στις αγορές εμπορευμάτων στρέφουν τώρα την προσοχή τους στη συνάντηση των ηγετών της Ομάδας των (G20), των μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου, στις 30 Νοεμβρίου και την 1η Δεκεμβρίου, με τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνα να βρίσκεται στο επίκεντρο.