ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Πετρέλαιο: Οι τιμές οδεύουν προς την πρώτη ετήσια πτώση τους από το 2015 ΑΝ ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ, ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ

Newsroom iefimerida.gr

Άνοδο καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου σήμερα κατά την τελευταία συνεδρίαση της χρονιάς, ακολουθώντας την πορεία των χρηματιστηριακών αγορών, παρ’ όλ’ αυτά οδεύουν προς την πρώτη τους ετήσια πτώση έπειτα από τρία χρόνια, εν μέσω ανησυχιών ότι θα υπάρξει πλεόνασμα προσφοράς στην αγορά.

Οι ενδείξεις για πρόοδο στη διαπραγμάτευση για μια πιθανή εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας βοήθησαν να βελτιωθεί το κλίμα, το οποίο έχει επηρεαστεί από τις ανησυχίες για ασθενέστερες προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το πετρέλαιο μπρεντ σημείωσαν άνοδο κατά 56 σεντς ή 1,1% στα 53,77 δολάρια το βαρέλι στις 06:20 (ώρα Ελλάδας). Η τιμή του μπρεντ σημείωσε φέτος πτώση κατά σχεδόν 20% ύστερα από δύο χρόνια αύξησης.

Τα αντίστοιχα συμβόλαια για το αμερικανικό αργό κινούνταν στα 45,77 δολάρια το βαρέλι, με άνοδο 44 σεντς ή 1,0% σε σχέση με το τελευταίο τους κλείσιμο. Η τιμή του αμερικανικού αργού έχει υποχωρήσει κατά 24% φέτος.