Πτώση για το πετρέλαιο

Πέμπτη, 09-Μαϊ-2019 22:31 Capital.gr

Πτωτικά κινήθηκε το αργό σήμερα εξαιτίας της κλιμάκωσης της εμπορικής έντασης μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας. Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναφερόμενος στις εν εξελίξει εμπορικές συνομιλίες με την Κίνα ανέφερε ότι το Πεκίνο “διέλυσε τη συμφωνία”.

Το αργό υποχώρησε κατά 92 σεντς ή 1,5% στα $61,20 ανά βαρέλι μετά την χτεσινή άνοδο κατά 1,2%. Το αργό οδεύει προς εβδομαδιαίες απώλειες 1,2%.

Το Βrent επίσης κινήθηκε πτωτικά κατά 78 σεντς ή 1,1% στα$69,59 ανά βαρέλι. Οι εβδομαδιαίες απώλειες του Brent αναμένεται να αγγίξουν το 1,7%.

Ο Αμερικανός πρόεδρος επανήλθε στο θέμα των δασμών χθες, σε συγκέντρωση των οπαδών του στη Φλόριντα, επαναλαμβάνοντας την προειδοποίηση του. “Βλέπετε τους δασμούς που επιβάλλουμε; Αυτό είναι επειδή διέλυσαν τη συμφωνία”, δήλωσε και πρόσθεσε: “Δεν μπορούν να το κάνουν αυτό, άρα θα πληρώσουν”.

Το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας προειδοποίησε πάντως ότι θα αναγκαστεί να απαντήσει, σημειώνοντας ότι “εάν επιβληθούν οι αμερικανικοί δασμοί, η Κίνα θα αναγκαστεί να λάβει τα απαραίτητα αντίμετρα”.