Σε υψηλό δύο εβδομάδων έκλεισε η τιμή του πετρελαίου

Τετάρτη, 15-Μαϊ-2019 22:34 Capital.gr

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο εβδομάδων έκλεισε η τιμή του πετρελαίου καθώς οι επενδυτές επικεντρώθηκαν στις κλιμακούμενες εντάσεις στη Μέση Ανατολή, παρά την απρόσμενη άνοδο των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ και τις ενδείξεις για υποτονική ζήτηση πετρελαίου.

“Οι διάφορες απειλές για την παγκόσμια προσφορά διατηρούν τη νευρικότητα στην αγορά, από τον Περσικό Κόλπο έως τη Βενεζουέλα”, σχολιάζει ο Marshall Steeves, αναλυτής της αγοράς ενέργειας στην Informa Economics. “Οι διαταραχές στην αγορά ακολουθούν μετά τους υψηλότερους δασμούς που απειλούν την παγκόσμια ανάπτυξη και αυτό έχει διατηρήσει γενικά υψηλά τη μεταβλητότητα”.

Η τιμή του συμβολαίου του αργού, τύπου brent, παραδόσεως Ιουλίου, ενισχύθηκε κατά 53 σεντς ή κατά 0,7% για να κλείσει στα 71,77 δολάρια το βαρέλι στο ICE του Λονδίνου -στο υψηλότερο επίπεδο από την Πρωτομαγιά. Η τιμή του πετρελαίου, τύπου WTI, παραδόσεως Ιουνίου σημείωσε άνοδο 24 σεντς ή 0,4% στα 62,02 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.