ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Κέρδη για το πετρέλαιο μετά την ανακοίνωση για μείωση αποθεμάτων στο Cushing της Οκλαχόμα

capital.gr

Με κέρδη έκλεισαν την Πέμπτη τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου, με τις τιμές να φτάνουν σε υψηλά δύο μηνών, μετά από τη δεύτερη εβδομαδιαία πτώση στην εγχώρια προσφορά πετρελαίου, αλλά και μια πτώση στα αποθέματα αργού στο Cushing της Οκλαχόμα.

Το αργό τύπου WTI, παράδοσης Ιουλίου έκλεισε με άνοδο 2,5% (+83 σεντ) στα 32,79 το βαρέλι, που είναι το υψηλότερο σημείο διαπραγμάτευσης εδώ και σχεδόν 10 εβδομάδες. Το brent παράδοσης Ιουλίου κέρδισε 3,6% (+1,26 δολάρια) στα 35,91 δολάρια το βαρέλι.

Η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ) των ΗΠΑ ανέφερε την Τετάρτη ότι η προσφορά αργού πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκε κατά 5 εκατομμύρια βαρέλια για την εβδομάδα που έληξε στις 15 Μαΐου, σηματοδοτώντας μια δεύτερη εβδομαδιαία πτώση στη σειρά. Αυτό, την ώρα που αναλυτές που ρωτήθηκαν από την S&P Global Platts, προέβλεψαν μέση αύξηση 2,4 εκατομμυρίων βαρελιών. Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου ανακοίνωσε την Τρίτη μείωση 4,8 εκατομμυρίων βαρελιών.

Τα στοιχεία της ΕΙΑ έδειξαν ότι τα αποθέματα αργού πετρελαίου στο κέντρο αποθήκευσης Cushing μειώθηκαν κατά περίπου 5,5 εκατομμύρια βαρέλια για την εβδομάδα, μειώνοντας τις ανησυχίες σχετικά με τη μείωση του αποθηκευτικού χώρου.