Κέρδη 1,6% για το αργό

Τρίτη, 20-Οκτ-2020 22:54 capital.gr

Με ισχυρά κέρδη έκλεισε την Τρίτη το πετρέλαιο μετά από τρεις διαδοχικές αρνητικές συνεδριάσεις, με τους επενδυτές να εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι τα στοιχεία που θα ανακοινώσει αύριο η αμερικανική υπηρεσία Ενέργειας θα δείξουν υποχώρηση των εμπορικών αποθεμάτων στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, οι αναλυτές σε δημοσκόπηση της S&P Global Platts περιμένουν τα κυβερνητικά στοιχεία να δείξουν ότι τα αποθέματα αργού υποχώρησαν κατά 1,9 εκατ. βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα. Αυτή θα είναι η δεύτερη διαδοχική εβδομάδα απωλειών εάν επιβεβαιωθούν. Περιμένουν παράλληλα τα αποθέματα βενζίνης να υποχωρήσουν κατά 1,6 εκατ. βαρέλια και τα διυλισμένα αποθέματα κατά 3 εκατ. βαρέλια.

Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Νοεμβρίου – το οποίο έληξε με την ολοκλήρωση των συναλλαγών – ενισχύθηκε κατά 63 cents ή 1,5% και έκλεισε στα 41,46 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.  

Το συμβόλαιο παραδόσεως Δεκεμβρίου – το πιο κοντινό συμβόλαιο πλέον – πρόσθεσε 64 cents ή 1,6% και αναρριχήθηκε στα 41,70 δολ. το βαρέλι.

Τέλος το Brent Δεκεμβρίου ενισχύθηκε κατά 54 cents ή 1,3% στα 43,16 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures Europe.