ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Συνεχίζει ανοδικά το πετρέλαιο, τα $70 “βλέπει” το Brent

energypress.gr

Διευρύνει το ράλι του από τις προηγούμενες ημέρες το πετρέλαιο, αντλώντας ώθηση από την υποχώρηση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ και τις ελπίδες από το περαιτέρω άνοιγμα των οικονομιών σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

Το Brent πλησιάζει και πάλι το επίπεδο το 70 δολ. το βαρέλι, ενώ το WTI σκαρφαλώνει για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση. Στο μεταξύ, τα futures της βενζίνης εκτινάχθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2018, όπως μεταδίδει το Bloomberg. 

Το American Petroleum Institute ανακοίνωσε ότι οι προμήθειες αργού υποχώρησαν κατά 7,69 εκατ. βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα, αναφέρει το Bloomberg επικαλούμενο πηγές με γνώση των στοιχείων. Εάν τα στοιχεία αυτά επιβεβαιωθούν από την αμερικανική Υπηρεσία Ενέργειας στην έκθεση που θα ανακοινώσει αργότερα σήμερα, αυτή θα είναι η μεγαλύτερη πτώση από τα τέλη του Ιανουαρίου. Η έκθεση του API έδειξε επίσης πτώση των διυλισμένων αποθεμάτων και των αποθεμάτων βενζίνης.

Σε αυτό το κλίμα, το Brent παραδόσεως Ιουλίου κερδίζει 1,2% στα 69,69 δολ. το βαρέλι. Το WTI του Ιουνίου στο μεταξύ ενισχύεται σε ποσοστό 1% στα 66,37 δολ. το βαρέλι.

(capital.gr)