Πως διαμορφώνεται η τιμή πετρελαίου θέρμανσης σε κάθε νομό – Οι περιοχές “φαρμακείο” και οι “προνομιούχοι”

Ποιες περιοχές πληρώνουν «φαρμακείο» για τη θέρμανση του χώρου τους; Σε ποιο νομό θα ζεσταθούν με τις πιο οικονομικές τιμές στο πετρέλαιο θέρμανσης;
Δείτε αναλυτικά πως κυμαίνονται οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης σε όλη την χώρα, στην νέα έρευνα που δημιούργησε η Petroil Fuels.

 

Τιμές Πετρελαίου Θέρμανσης ανά νομό

Πρωτιά ακρίβειας στο Πετρελαίου Θέρμανσης φαίνεται να διατηρούν οι Κυκλάδες. Οι κάτοικοί τους πληρώνουν σχεδόν 1, 30€ το λίτρο ενώ στα ίδια επίπεδα και με μικρές διαφορές βρίσκονται οι νομοί Θεσπρωτίας, Λέσβου και Σάμου με την τιμή του λίτρου να σκαρφαλώνει στο 1.234€ – 1.269€.  Στα κόκκινα βρίσκεται και η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης σε όλες τους νομούς της Κρήτης, εκτός των Χανίων, το Νομό Μαγνησίας, Ευρυτανίας και Φωκίδας και σε 3 νησιά του Ιονίου, με την τιμή να μην πέφτει  κάτω από το 1,20€ το λίτρο. Σε υψηλά επίπεδα βρίσκονται επίσης οι τιμές σε Αιτωλοακαρνανία και Φθιώτιδα, σε Λακωνία και Μεσσηνία καθώς και σε Χανιά και Χίο. Το πετρέλαιο θέρμανσης και σε αυτές τις περιοχές παραμένει στο 1,20€ το λίτρο.

Με λίγο πιο ζεστές τιμές υποδέχονται τον χειμώνα οι νομοί Καστοριάς, Άρτας, Ηλείας, Χαλκιδική και Λάρισας με τιμή εκκίνησης περίπου 1,17€ το λίτρο ενώ ακόμα πιο επωφελημένοι είναι οι κάτοικοι σε νομούς Κοζάνης, Βοιωτίας, Ροδόπης, Πρεβέζης, Κιλκίς καθώς και των νομών Αχαΐας, Εύβοιας και Αργολίδος αγοράζοντας πετρέλαιο θέρμανσης στο 1,160€ το λίτρο.

Τις χαμηλότερες τιμές στο πετρέλαιο θέρμανσης βρίσκουν οι κάτοικοι Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Κορινθίας, Πέλλας, Τρικάλων και Σερρών, περίπου στο 1,150€ το λίτρο ενώ η χαμηλότερη τιμή του λίτρου βρίσκεται στους νομούς Αττικής, Δράμας και Πιερίας με 1,14€ το λίτρο.

Επίδομα θέρμανσης 2021

Σε μια προσπάθεια τόνωσης της ελληνικής οικονομίας το Υπουργείο Οικονομικών το φετινό επίδομα προβλέπεται να είναι κατά πολύ αυξημένο σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Πιο συγκεκριμένα το επίδομα θέρμανσης 2021-2022 θα ανέλθει στα 168 εκ. € και οι δικαιούχοι θα φτάσουν τους 1 εκατομμύριο. Το άνοιγμα της πλατφόρμας έχει προγραμματιστεί στις 10 Νοεμβρίου 2021 ενώ σε αναμονή βρίσκεται και η ανακοίνωση των όρων και των προϋποθέσεων για την καταβολή του επιδόματος.

Από πέρυσι, δικαιούχοι του επιδόματος είναι και αυτοί που επιλέγουν το φυσικό αέριο, τα καυσόξυλα ή τη βιομάζα. Το επίδομα δικαιούνται ακόμα:

  • Έγγαμοι, άγαμοι ή σε κατάσταση χηρείας ή εν με ετήσιο εισόδημα 14.000€ και κατείχαν την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους κτίσματα και εντός σχεδίου πόλεως οικόπεδα συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 180.000€.
  • Έγγαμοι και συνάψαντες σύμφωνων συμβίωσης φορολογούμενοι, οι οποίοι είχαν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 20.000€ και την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους κατείχαν κτίσματα και εντός σχεδίου πόλεως οικόπεδα αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000€.

Το όριο προσαυξάνεται για κάθε εξαρτώμενο τέκνο κατά 3.000€.

Αναφορικά με την πρώτη δόση θα δοθεί μέχρι την 30η Δεκεμβρίου στους δικαιούχους που λαμβάνουν πρώτη φορά το επίδομα ενώ είκοσι μέρες νωρίτερα θα λάβουν την προκαταβολή τους όσοι είχαν λάβει το επίδομα και τον προηγούμενο χρόνο. Η δεύτερη δόση πρόκειται να καταβληθεί εντός του 2022 και μετά τον έλεγχο των απαραίτητων δικαιολογητικών.