Υπ. Εξωτερικών Γερμανίας: Η απαγόρευση των ρωσικών εισαγωγών πετρελαίου θα προκαλούσε χάος

capital.gr

Η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ δικαιολόγησε την Τρίτη την απόφαση του Βερολίνου να μην απαγορεύσει τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου ως αντίποινα για την εισβολή στην Ουκρανία, λέγοντας ότι μια τέτοια κίνηση θα βύθιζε τη Γερμανία στο χάος σε μια νίκη και όχι σε μια ήττα για το Κρεμλίνο.

25369238

Εάν η Γερμανία ένιωθε ότι η απαγόρευση αυτών των εισαγωγών θα τερμάτιζε τον πόλεμο, θα το έκανε, είπε η Μπέρμποκ. Αλλά δεν το έκανε.

Εν τω μεταξύ, η Γερμανία εξαρτάται από τη Ρωσία για το ένα τρίτο των εισαγωγών πετρελαίου της – μια εξάρτηση πολύ μεγαλύτερη από τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες νωρίτερα την ίδια ημέρα ανακοίνωσαν την απαγόρευση των εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου. Διαβάστε ολόκληρη την ιστορία

“Αν τα σταματούσαμε αμέσως, τότε αύριο δεν θα μπορούσαμε να κινηθούμε πια στη Γερμανία”, είπε η Μπέρμποκ στο διαδικτυακό τηλεοπτικό κανάλι της εφημερίδας Bild, προσθέτοντας ότι οι εργαζόμενοι βασικών τομέων, όπως οι δάσκαλοι και οι νοσοκόμες, δεν θα μπορούν να φτάσουν στη δουλειά και μπορεί να υπάρξουν διακοπές ρεύματος.