ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Ακρίβεια: «Παράθυρο» Σκρέκα για μέτρα στήριξης και στα καύσιμα κίνησης

https://www.imerisia.gr/oikonomia/37597_akribeia-parathyro-skreka-gia-metra-stirixis-kai-sta-kaysima-kinisis

11/3/22

Πηγή: Ευρωκίνηση
Η κυβέρνηση εξετάζει σενάρια ώστε να στηριχθούν οι αδύναμοι και στα καύσιμα κίνησης», τόνισε σε συνέντευξή του ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.
Παράλληλα, έκανε γνωστό πως ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει νέο πακέτο μέτρων για την ενίσχυση νοικοκυριών και επιχειρήσεων που πλήττονται από την ενεργειακή κρίση την επόμενη εβδομάδα.Συγκεκριμένα, ο κ. Σκρέκας μιλώντας στον ΑΝΤ1 άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για μέτρα για τις τιμές στα καύσιμα, χωρίς όμως να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις.Α ναφερόμενος στο μείζον πρόβλημα των λογαριασμών στα τιμολόγια της ενέργειας, είπε «ότι 8 στα 10 νοικοκυριά βλέπουν μικρές αυξήσεις λόγω της επιδότησης των νοικοκυριών  και μόνο 2 στα 10 που έχουν μεγάλες καταναλώσεις που δεν καλύπτονται από την επιδότησή της κυβέρνησης βλέπουν υπέρογκες αυξήσεις στους λογαριασμούς».

«Δεν θα αφήσουμε κανέναν απροστάτευτο»

Ο κ. Σκρέκας, προανήγγειλε ότι την επόμενη εβδομάδα, ο Πρωθυπουργός θα ανακοινώσει ένα νέο πακέτο μέτρων για την ενίσχυση νοικοκυριών και επιχειρήσεων ώστε να ανακουφιστούν στο μέτρο του δυνατού από τον νέο γύρο των ανατιμήσεων που προκάλεσε ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Ταυτόχρονα δήλωσε πως γίνονται ενέργειες και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Επιτροπής, από την οποία ζητήθηκε η δημιουργία ενός Ταμείου με φτηνή χρηματοδότηση για να προσφεύγουν οι κυβερνήσεις ώστε να επιδοτούν τους καταναλωτές όσο διαρκεί η κρίση και επίσης τη δημιουργία ενός μηχανισμού για την μείωση της της τιμής του φυσικού αερίου η οποία θα συμπαρασύρει προς τα κάτω και τις τιμές του ρεύματος.

Τέλος, Ο κ. Σκρέκας, υπογράμμισε πως η επιδότηση της κυβέρνησης για τους λογαριασμούς ενέργειας είναι ακόμη μεγαλύτερη για τις ευπαθείς ομάδες μέσα από το κοινωνικό τιμολόγιο και τόνισε πως «δεν θα αφήσουμε κανέναν απροστάτευτο».