ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑΤΙΜΕΣ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΟΥ - ΤΙΜΕΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ -ΤΙΜΕΣ ΑΡΓΟΥ

Κάτω από τα 110 δολ. έκλεισε το πετρέλαιο – Αποκλιμάκωση 19% και στο φυσικό αέριο

capital.gr

Με νέες απώλειες έκλεισαν τελικά οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου την Πέμπτη, μία ημέρα μετά την μεγαλύτερη πτώση για τον “μαύρο χρυσό” εδώ και περίπου δύο χρόνια, καθώς οι traders συνέχιζαν να παρακολουθούν με αγωνία  τον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας.

Αρχικά οι τιμές κινήθηκαν ανοδικά, επί τη βάσει των σχολίων του υπουργού Ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, που υποβάθμισε την ελπίδα αύξησης της παραγωγής πέραν του προγράμματος του Οργανισμού Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών.

Το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, πετρέλαιο τύπου Brent παράδοσης Μαΐου, έχασε 2,04 δολ. ή 1,8%, στα 109,10 δολάρια το βαρέλι, έχοντας χάσει την Τετάρτη 13,2%, στη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση του από τις 21 Απριλίου 2020.

Κάτω από τα 110 δολ. έκλεισε το πετρέλαιο - Αποκλιμάκωση 19% και στο φυσικό αέριο

Το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Απριλίου έχασε 2,79 δολ. ή 2,6%, στα 105,91 δολ. το βαρέλι, έχοντας χάσει 12% την Τετάρτη.

Και τα δύο έκλεισαν την Τρίτη κοντά σε υψηλά 14 ετών.

Ο Εμιρατιανός υπουργός Suhail al-Mazrouei, δήλωσε συγκεκριμένα στο Twitter ότι η χώρα του “πιστεύει στην αξία του OPEC+ για την παγκόσμια αγορά πετρελαίου” και ότι παραμένει “δεσμευμένη στη συμφωνία του OPEC+ για τη μηνιαία αναπροσαρμογή της παραγωγής”.

Νωρίτερα, ο πρέσβης των ΗΑΕ στις ΗΠΑ είχε δηλώσει ότι η χώρα τάσσεται υπέρ της αύξησης της παραγωγής και προτρέπει τον OPEC να εξετάσει το ενδεχόμενο υψηλότερων ποσοτήτων.

Μέχρι στιγμής, ο OPEC+ παραμένει σταθερός στο πρόγραμμα αύξησης της παραγωγής κατά 400.000 βαρέλια τον μήνα ημερησίως.