ΤΙΜΕΣ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΟΥ - ΤΙΜΕΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ -ΤΙΜΕΣ ΑΡΓΟΥ

Μικρές απώλειες τη Τρίτη για το αργό μετά το άλμα της Δευτέρας

Πετρελαιο
captial.gr

Με μικρές απώλειες έκλεισε το πετρέλαιο την Τρίτη μετά το χθεσινό του άλμα σε ποσοστό άνω του 7%, με τους επενδυτές να περιμένουν νέες ενδείξεις για τις επόμενες κινήσεις της Ε.Ε. στην απεξάρτηση της από τα ρωσικά ενεργειακά προϊόντα.

Οι ηγέτες της Ε.Ε. αναμένεται να δεσμευτούν στη Σύνοδο Κορυφής αυτής της εβδομάδας να καταργήσουν σταδιακά την εξάρτηση της Ευρώπης από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα και να αρχίσουν να αναπληρώνουν τα εξαντλημένα αποθέματα φυσικού αερίου το συντομότερο δυνατό, υποστηρίζοντας το σχέδιο που παρουσίασε η Κομισιόν για τη μείωση των εισαγωγών από τη Μόσχα σχεδόν κατά τα δύο τρίτα μέχρι το τέλος αυτού του έτους, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Οι τιμές σκαρφάλωσαν χθες πάνω από 7% εν μέσω εικασιών ότι η Ευρώπη θα ακολουθήσει τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο και θα απαγορεύσει τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου. Οι συζητήσεις των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. ολοκληρώθηκαν τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες χωρίς κάποια συμφωνία, με τη Γερμανία να προειδοποιεί για σοβαρές διαταραχές λόγω της μεγάλης εξάρτησης της Ευρώπης στις εισαγωγές ενέργειας από τη Ρωσία.

Το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Απριλίου έχασε 36 cents ή 0,3% και έκλεισε στα 111,76 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το συμβόλαιο έληξε με την ολοκλήρωση των συναλλαγών.

Το συμβόλαιο του Μαΐου, το πιο κοντινό συμβόλαιο πλέον, υποχώρησε 70 cents ή 0,6% στα 109,27 δολ. το βαρέλι.

Το Brent Μαΐου, στο μεταξύ, έχασε 0,1% στα 115,48 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures.