Υποχώρησαν οι τιμές του πετρελαίου, άλμα για το φυσικό αέριο

https://www.capital.gr/agores/3626080/upoxorisan-oi-times-tou-petrelaiou-alma-gia-to-fusiko-aerio

Υποχώρησαν οι τιμές του πετρελαίου, άλμα για το φυσικό αέριο

Υποχώρησαν οι τιμές του πετρελαίου την Τρίτη, ενώ το φυσικό αέριο ενισχύθηκε, καθώς οι επενδυτές περιμένουν περισσότερες λεπτομέρειες για τον επόμενο γύρο κυρώσεων κατά της Μόσχας από τη Δύση μετά τις φρικτές αποκαλύψεις για μαζικές εκτελέσεις αμάχων από τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις που προκάλεσαν παγκόσμιο αποτροπιασμό.

Μια απόφαση σε επίπεδο Ε.Ε. για την περαιτέρω μείωση των εισαγωγών ενεργειακών προϊόντων από τη Ρωσία αναμένεται να αυξήσει την πίεση στις ΗΠΑ για αύξηση των φορτίων υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Ευρώπη, αναφέρουν οι αναλυτές.

Σε αυτό το πλαίσιο, το συμβόλαιο του φυσικού αερίου παραδόσεως Μαΐου κέρδισε 32 cents ή 5,6% και σκαρφάλωσε στα 6,032 δολ. ανά εκατ. βρετανικές θερμικές μονάδες. Αυτό είναι το υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη του Ιανουαρίου.

Η άνοδος στο φυσικό αέριο ακολούθησε “τον ψυχρό καιρό σε μεγάλες περιοχές των ΗΠΑ”, αλλά και τις αναφορές ότι έχουν υποχωρήσει οι ποσότητες του υγροποιημένου φυσικού αερίου σε πλωτές δεξαμενές, όπως αναφέρουν αναλυτές.

Στην αντίθετη κατεύθυνση, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Μαΐου έχασε 1,32 δολ. ή 1,3% στα 101,96 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, μετά το χθεσινό του άλμα σε ποσοστό 4%.

Το Brent Ιουνίου, υποχώρησε 89 cents ή 0,8% στα 106,64 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μπρούνο Λε Μερ μιλώντας από τις Βρυξέλλες σήμερα δήλωσε ότι υπάρχει “συλλογική αποφασιστικότητα” από τις 27 χώρες της Ε.Ε. για κυρώσεις κατά της Ρωσίας που θα εστιάζουν στον κλάδο του πετρελαίου και του άνθρακα, μετά τα στοιχεία για εκτελέσεις αμάχων στην πόλη Μπούκα της Ουκρανίας και σε άλλες περιοχές κοντά στο Κίεβο.