ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Αυτή την εβδομάδα ανοίγει η πλατφόρμα για την επιδότηση στα καύσιμα

https://energypress.gr/news/ayti-tin-evdomada-anoigei-i-platforma-gia-tin-epidotisi-sta-kaysima

«Όπως πληροφορούμαι θα ανοίξει αυτή την εβδομάδα», απάντησε ο Γιάννης Οικονόμου σε ερώτηση στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για την επιδότηση στα καύσιμα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος στην παρέμβαση που επεξεργάζεται η κυβέρνηση για το ηλεκτρικό ρεύμα στην περίπτωση που δεν υπάρξει ευρωπαϊκή λύση, δήλωσε πως όταν οι παράμετροί της ζυγιστούν και αποφασιστούν θα ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό.

«Είναι μια διαδικασία που κινείται παράλληλα με τη διαδικασία της ΕΕ», σημείωσε ενώ διαβεβαίωσε πως είναι αυτονόητο ότι όπως υπήρξε στήριξη τον Απρίλιο για τον φυσικό αέριο και το ηλεκτρικό ρεύμα, θα υπάρξει και τον επόμενο μήνα. «Απόφαση της κυβέρνησης είναι εφόσον δεν υπάρξει έγκαιρα ευρωπαϊκή απάντηση, θα υπάρξει εθνικό σχέδιο μιας ακόμα αποφασιστικής παρέμβασης στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος», υπογράμμισε.

Ερωτηθείς αν αυτή η παρέμβαση θα παρουσιαστεί από τον πρωθυπουργό στη σύνοδο κορυφής και από πού θα χρηματοδοτηθεί, είπε ότι οι απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα είναι αντικείμενο επεξεργασίας.