ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Βενζίνη: Τρόμος στους οδηγούς από τη νέα αύξηση που θα ενσωματωθεί στην τιμή από την Τρίτη

https://www.reader.gr/oikonomia/413774/benzini-tromos-stoys-odigoys-apo-ti-nea-ayxisi-poy-tha-ensomatothei-stin-timi-apo

Καλπάζουν οι τιμές των καυσίμων με την αμόλυβδη να ξεπερνά πια σε μέσο όρο τα 2,20 ευρώ ανά λίτρο – Νέες αυξήσεις από αύριο στην αντλία – Οι ακριβότερες περιοχές στην Ελλάδα και οι σκέψεις για το fuel pass

Βενζίνη: Τρόμος στους οδηγούς από τη νέα αύξηση που θα ενσωματωθεί στην τιμή από την Τρίτη
(Πηγή: Shutterstock)

«Οσοι αντιμετωπίζουν καρδιακά προβλήματα παρακαλούνται να απομακρυνθούν από τις οθόνες τους», ήταν ένα μήνυμα που «έπαιζε» σε τηλεοράσεις και ραδιόφωνα και απευθυνόταν σε καρδιοπαθείς προκειμένου να αποφύγουν δυσάρεστες ειδήσεις που επρόκειτο να τους ταράξουν. Η παρακάτω απευθύνεται σε όσους έχουν Ι.Χ. και καλό είναι οι κάτοχοι και οδηγοί να πάρουν… καρέκλα πριν διαβάσουν τη συνέχεια του κειμένου γιατί οι ανατιμήσεις στη βενζίνη που θα ισχύσουν από αύριο Τρίτη (17/5), είναι κυριολεκτικά αποκαρδιωτικές!
Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, αύριο Τρίτη (17/5) οι τιμές των καυσίμων αναμένεται να παρουσιάσουν νέες αυξήσεις σπάζοντας τα προηγούμενα ρεκόρ με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν πως η τιμή ανά λίτρο από τα διυλιστήρια θα έχει καπέλο τουλάχιστον 4 με 5 λεπτά του ευρώ!

Εντονότερα τα προβλήματα στη βόρεια και νησιωτική Ελλάδα, με τις τιμές της απλής βενζίνης να φτάνουν έως και τα 2,2 ευρώ το λίτρο. Η 100αρα βενζίνη παραμένει απλησίαστη, αφού πολλές φορές η τιμή της ξεπερνά τα 2,4 ευρώ το λίτρο, ενώ αυξήσεις υπάρχουν και στο πετρέλαιο κίνησης με την τιμή να εντοπίζεται γύρω στα 1,9 ευρώ.

Με την τιμή της βενζίνης να κάνει ράλι, στο οικονομικό επιτελείο σκέφτονται να παρατείνουν την επιδότηση του πετρελαίου κίνησης και μετά τον Ιούνιο αλλά και να επαναλάβουν το μέτρο με την κάρτα καυσίμων (fuel pass).

Η σκέψη αυτή έπεσε στο τραπέζι καθώς οι τιμές στα πρατήρια τρομάζουν, με τους οδηγούς να βρίσκονται σε απόγνωση αφού πολλές φορές φεύγουν από το βενζινάδικο με το λαμπάκι της βενζίνης… ακόμη αναμμένο.

 

Oι εκρηκτικές αυξήσεις στα καύσιμα έχουν βάλει για τα καλά «φωτιά» στην τσέπη των καταναλωτών, καθώς οι νέες ανατιμήσεις που αναμένονται θα ανεβάσουν τους μέσους όρους τιμών της αμόλυβδης πάνω από τα 2,20 ευρώ ανά λίτρο, την τιμή που βρίσκεται σήμερα η βενζίνη σε 34 νομούς της χώρας με βάση τα επίσημα στοιχεία. Και την ίδια ώρα; Διαφορετική είναι η εικόνα στην Τουρκία, αφού η μέση τιμή της βενζίνης είναι 1 ευρώ φθηνότερη από αυτήν των ελληνικών πρατηρίων και κινείται περίπου στα 1,3 ευρώ…