Πετρέλαιο: Κοντά σε υψηλό δύο μηνών το brent

https://energypress.gr/news/petrelaio-konta-se-ypsilo-dyo-minon-brent

Οι τιμές του πετρελαίου διαμορφώνονται κοντά σε υψηλό δύο μηνών, με το brent να βρίσκεται σε τροχιά επίτευξης της μεγαλύτερης εβδομαδιαίας ανόδου εδώ και ενάμιση μήνα, υποστηριζόμενο από την προοπτική ενός πανευρωπαϊκού εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο και της επικείμενης θερινής ταξιδιωτικής περιόδου στις ΗΠΑ.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης παράδοσης Ιουλίου, υποχώρησαν 9 σεντς στα 117,.31 δολάρια τα βαρέλι, αφού είχαν αγγίξει και τα 118,17 δολάρια νωρίτερα σήμερα.

Το West Texas Intermediate σημειώνει πτώση 18 σεντς ή 0,2% στα 113,91 δολάρια το βαρέλι. Το WTI αναμένεται να κλείσει την εβδομάδα με άνοδο 0,7%.

“Το momentum είναι σταθερά ανοδικό, ενώ πολλοί παράγοντες κάνουν λόγο για μια πιο στενή αγορά, πόσο μάλλον εάν επιβληθεί εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο”, ανέφερε ο γενικός διευθυντής της SPI Asset Management.

Εν όψει της ταξιδιωτικής περιόδου στις ΗΠΑ, τα διυλισμένα προϊόντα παραμένουν σε ανησυχητική έλλειψη στη Δύση, γεγονός που αναμένεται να διατηρήσει σε υψηλό επίπεδο τις τιμές του πετρελαίου στη διάρκεια του καλοκαιριού.

(capital.gr)