ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Πτώση κατά 4 δολάρια στις τιμές του αργού, εν μέσω πιέσεων Μπάιντεν προς τους πετρελαϊκούς κολοσσούς

https://energypress.gr/news/ptosi-kata-4-dolaria-stis-times-toy-argoy-en-meso-pieseon-mpainten-pros-toys-petrelaikoys

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν περισσότερο από 4 δολάρια το βαρέλι την Τετάρτη, εν μέσω των πιέσεων του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν για μείωση του κόστους των καυσίμων, συμπεριλαμβανομένων των πιέσεων προς τις μεγάλες ενεργειακές εταιρείες της χώρας να συμβάλουν στην ελάφρυνση του πόνου των οδηγών κατά τη διάρκεια της αιχμής της καλοκαιρινής κατανάλωσης.

Μέχρι τις 9:30 (ώρα Ελλάδας) τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) παρέμειναν σε υψηλά επίπεδα αλλά υποχωρούσαν κατά 3,94% στα 105,2 δολάρια το βαρέλι. Αντίστοιχα, τα συμβόλαια του Brent υποχώρησαν κατά 3,6% στα 110,5 δολάρια το βαρέλι.

Επτά πετρελαϊκές εταιρείες πρόκειται να συναντηθούν με τον Μπάιντεν την Πέμπτη, υπό την πίεση του Λευκού Οίκου να μειώσουν τις τιμές των καυσίμων, καθώς σημειώνουν κέρδη ρεκόρ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Chevron, Μάικλ Γουίρθ, ωστόσο, την Τρίτη, δήλωσε ότι η κριτική στην πετρελαϊκή βιομηχανία δεν είναι ο τρόπος για να μειωθούν οι τιμές των καυσίμων.

“Αυτές οι ενέργειες δεν είναι επωφελείς για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε”, ανέφερε ο Γουίρθ σε επιστολή του προς τον Μπάιντεν, η οποία προκάλεσε την απάντηση του Αμερικανού Προέδρου λέγοντας ότι η βιομηχανία είναι πολύ “ευαίσθητη”.

Παρά τις ανησυχίες για τον πληθωρισμό, η ζήτηση εξακολουθεί να βρίσκεται στο δρόμο της ανάκαμψης στα προ-COVID επίπεδα και η προσφορά αναμένεται να υπολείπεται, διατηρώντας την αγορά σφιχτή, όπως επισήμαναν ο εμπορικός γίγαντας Vitol και η Exxon Mobil αυτή την εβδομάδα.