ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Συνάντηση Μεϊκόπουλου–Προέδρου της Ένωσης Βενζινοπωλών Μαγνησίας για την τιμή των καυσίμων

https://e-thessalia.gr/synantisi-meikopoyloy-proedroy-tis-enosis-venzinopolon-gia-tin-timi-ton-kaysimon/

Με την Πρόεδρο της Ένωσης Βενζινοπωλών Μαγνησίας κ. Βάσω Κοντοχρήστου συναντήθηκε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος για να συζητήσουν το ζήτημα της πολύ υψηλής τιμής των καυσίμων, που πλήττει τα ελληνικά νοικοκυριά.

Όπως ενημερώθηκε ο Βουλευτής, οι φόροι και το λαθρεμπόριο είναι τα δύο μεγαλύτερα προβλήματα που επιβάλλεται να αντιμετωπιστούν για την ομαλοποίηση της κατάστασης στο χώρο των καυσίμων. Σήμερα στην τελική τιμή των καυσίμων το ποσοστό φόρων είναι πάνω από το 50%, κάνοντας τη μείωση του ΦΠΑ αλλά και του ΕΦΚ στα καύσιμα το πιο άμεσο μέτρο για την ανακούφιση των πολιτών. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο των βενζινοπωλών τα μέτρα αυτά θα είχαν άμεσο αποτέλεσμα με την τιμή να πέφτει την επόμενη μέρα αισθητά κάτω των 2€.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. από την πρώτη στιγμή, έχει καταθέσει πρόταση για την μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για την αντιμετώπιση του προβλήματος στα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών χωρών, ωστόσο η Κυβέρνηση επέλεξε για ακόμα μία φορά τον εμπαιγμό των πολιτών με τα «ψίχουλα» του FUEL PASS, επιδοτώντας  επί της ουσίας τους φόρους, αντί της ίδιας της τιμής του καυσίμου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Ο Βουλευτής ενημερώθηκε ότι μείζον θέμα αποτελεί για τους βενζινοπώλες της περιοχής, αλλά και πανελλαδικά, το λαθρεμπόριο καυσίμων. Η νόθευση των καυσίμων αποφέρει ποσοστά κέρδους έως 1000%, και παρότι η Ομοσπονδία έχει καταθέσει πρόταση στην Κυβέρνηση για εντατικοποίηση των ελέγχων και αυστηροποίηση των ποινών, φαίνεται πως από την πλευρά της ΝΔ δεν υπάρχει έμπρακτη πολιτική βούληση για πάταξη του λαθρεμπορίου.

«Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να αλλάξει στόχευση, να υιοθετήσει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, ώστε να μπορέσει επιτέλους ο κόσμος να ανασάνει και να μην είναι «είδος πολυτελείας» η μετακίνηση στην εργασία, ή η μεταφορά των παιδιών στο σχολείο», τόνισε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά την Πρόεδρο της Ένωσης Βενζινοπωλών Μαγνησίας για την πολύ γόνιμη συζήτηση.