Τριάντα λεπτά πιο φθηνή η βενζίνη – Σταδιακή αποκλιμάκωση τιμών στη Μαγνησία

https://e-thessalia.gr/trianta-lepta-pio-fthini-i-venzini-stadiaki-apoklimakosi-timon-sti-magnisia/

Μειωμένη τουλάχιστον κατά 30 λεπτά σε σχέση με τρεις εβδομάδες πριν είναι πλέον η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης στη χερσαία Μαγνησία, μια εξέλιξη που δημιουργεί μικρή ανακούφιση στις τσέπες των οδηγών, αλλά και των επαγγελματιών.
Οι τιμές στα καύσιμα παρουσιάζουν συνεχή αποκλιμάκωση το τελευταίο διάστημα, ενώ σε ορισμένα πρατήρια έχει πέσει και κάτω από το ψυχολογικό όριο των 2 ευρώ ανά λίτρο.
Φαίνεται, λοιπόν πως ευτυχώς δεν επιβεβαιώνονται τα άσχημα σενάρια σύμφωνα με τα οποία η τιμή της αμόλυβδης τον Ιούλιο θα έφτανε ακόμη και τα 2,5 ευρώ το λίτρο.
Ασφαλώς η εξέλιξη αυτή με την πτώση των τιμών είναι καλοδεχούμενη από τους καταναλωτές που μπορούν πλέον να ταξιδέψουν για τις διακοπές τους βάζοντας λιγότερο βαθιά το χέρι στην τσέπη. Βέβαια υπενθυμίζεται πως πέρυσι η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης ήταν κοντά στο 1,60-1,70 ευρώ το λίτρο, καμία σχέση δηλαδή σε ό,τι ισχύει με σήμερα.
Οι πρατηριούχοι αναφέρουν πως η αποκλιμάκωση των τιμών θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες, χωρίς, όμως, να μπορούν να εκτιμήσουν τι θα γίνει μετά από δέκα μέρες.


«Πάμε εβδομάδα με την εβδομάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του Συλλόγου ιδιοκτητών πρατηριούχων υγρών καυσίμων Μαγνησίας κ. Βάσω Κοντοχρήστου και πρόσθεσε πως «εδώ και τρεις εβδομάδες παρατηρείται μια σταδιακή αποκλιμάκωση στις τιμές και αυτό φαίνεται ότι θα συνεχιστεί και τις προσεχείς μέρες».
Ερωτηθείσα πού αποδίδει τη συγκεκριμένη εξέλιξη, η ίδια απάντησε πως «δεν υπάρχει μια σαφής εξήγηση. Η διεθνής τιμή στο βαρέλι πετρελαίου βρίσκεται εδώ και μερικές μέρες στα 100 δολάρια, αλλά τόσο ήταν και όταν αυξανόταν η τιμή της βενζίνης».
Σύμφωνα με την πρόεδρο η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης στη χερσαία Μαγνησία είναι γύρω στα 2,15 ευρώ το λίτρο, όταν πριν τρεις εβδομάδες ήταν 30 λεπτά ακριβότερη. Η τιμή του πετρελαίου κίνησης ήταν στο 1,80 ευρώ το λίτρο, ενώ πριν μερικές μέρες κινούταν στα 2 ευρώ. Επίσης στο 1 ευρώ μειώθηκε η τιμή του υγραερίου από 1,20 ευρώ που ήταν μέχρι πρότινος.
Τα νέα γίνονται ακόμη πιο ευχάριστα για τους οδηγούς, καθώς σε λίγες μέρες θα λάβουν και το δεύτερο επίδομα καυσίμου που σε ορισμένες κατηγορίες φτάνει και τα 100 ευρώ. Πάντως οι περισσότεροι οδηγοί αντί για τα 40 ευρώ που έλαβαν στην πρώτη επιδότηση, τώρα θα πάρουν 65 ευρώ, οπότε θα εκδράμουν με ακόμη πιο μειωμένη τιμή στο καύσιμο.