Σε προ πολέμου επίπεδα το αργό – Στα 93 δολάρια το brent

https://energypress.gr/news/se-pro-polemoy-epipeda-argo-sta-93-dolaria-brent

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν την Πέμπτη, με το Brent να αγγίζει τα 93,50 δολάρια το βαρέλι – το χαμηλότερο επίπεδο από τις 21 Φεβρουαρίου, πριν η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία εκτοξεύσει τις τιμές στα ύψη – καθώς αυξάνονται οι φόβοι για οικονομική ύφεση που θα μπορούσε να μειώσει τη ζήτηση καυσίμων.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το αργό μπρεντ υποχωρούσαν κατά 2,88 δολάρια ή 3% στα 93,8 δολάρια το βαρέλι έως τις 19:00 GMT, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το αργό West Texas Intermediate (WTI) υποχώρησαν κατά 2,37 δολάρια ή 2,8% στα 88,2 δολάρια.

“Μια πτώση κάτω από τα 90 δολάρια είναι πλέον μια πολύ πραγματική πιθανότητα, κάτι που είναι αρκετά αξιοσημείωτο δεδομένου του πόσο σφιχτή παραμένει η αγορά και πόσο μικρό περιθώριο υπάρχει για να ανακουφιστεί”, δήλωσε ο Craig Erlam, ανώτερος αναλυτής αγοράς στην Oanda στο Λονδίνο.

“Αλλά οι συζητήσεις για την ύφεση γίνονται όλο και πιο δυνατές και αν γίνουν πραγματικότητα, πιθανότατα θα αντιμετωπίσουν μέρος της ανισορροπίας”.

Περαιτέρω πιέσεις ακολούθησαν τους φόβους ότι η αύξηση των επιτοκίων θα μπορούσε να επιβραδύνει την οικονομική δραστηριότητα και να περιορίσει τη ζήτηση για καύσιμα. Η Τράπεζα της Αγγλίας (BoE) αύξησε τα επιτόκια την Πέμπτη και προειδοποίησε για τους κινδύνους ύφεσης.