ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Βενζινοπώλες: Στο €1,7 το λίτρο το πετρέλαιο θέρμανσης αν ξεκινούσε τώρα

https://energypress.gr/news/venzinopoles-sto-eu17-litro-petrelaio-thermansis-xekinoyse-tora

«Τουλάχιστον για όσο διαρκεί αυτή η παγκόσμια ενεργειακή κρίση, να μειωθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης», ζήτησε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας, Μιχάλης Κιούσης, ο οποίος μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 εκτίμησε όταν εάν ξεκινούσε από την 1η Σεπτεμβρίου η διάθεσή του, η τιμή θα ήταν δυσανάλογα υψηλή, στο 1,70 ευρώ ανά λίτρο.

 

«Πρέπει να δοθεί μια διέξοδος. Η Ευρώπη αποδείχθηκε πολύ “μικρή” και ανέτοιμη. Στην Ελλάδα πρέπει να βρούμε άμεσα λύσεις, πριν να είναι αργά. Δεν πρέπει να περιμένουμε να έρθει ο χειμώνας. Βλέπουμε ότι με σημερινά δεδομένα το πετρέλαιο θέρμανσης θα ξεκινήσει με τιμή στο 1,70 ευρώ, τιμή που είναι απαγορευτική. Δεν υπάρχουν διέξοδοι σε άλλα φθηνότερα ενεργειακά προϊόντα. Το φυσικό αέριο είναι ακριβότερο, το ρεύμα είναι ακόμη πιο ακριβό, οπότε πρέπει να βρούμε μια λύση», υπογράμμισε, εξηγώντας τους λόγους της αποστολής σχετικής επιστολής στον πρωθυπουργό, από την Ομοσπονδία.

«Πρέπει άμεσα τα αρμόδια υπουργεία υπό τον πρωθυπουργό να σκεφτούν, ώστε το πετρέλαιο να είναι πιο προσιτό στον καταναλωτή. Είναι κοινωνικό αγαθό, δεν είναι είδος πολυτελείας για να υπερφορολογείται. Όσο χαμηλότερη είναι η τιμή, τόσο μεγαλύτερη η κατανάλωση και τόσο υψηλότερα τα δημόσια έσοδα», πρόσθεσε ο κ. Κιούσης, εκφράζοντας αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα των επιδομάτων fuel pass.

(ΕΡΤ)