ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Σταϊκούρας: Στις 14 Οκτωβρίου ανοίγει το my – θέρμανση

https://energypress.gr/news/staikoyras-stis-14-oktovrioy-anoigei-my-thermansi

Ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, βρέθηκε καλεσμένος στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 και μίλησε για διάφορα θέματα απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων κι των πολιτών.

Πιο συγκεκριμένα, ο Υπουργός Οικονομικών ανέφερε χαρακτηριστικά πως στις 14 Οκτωβρίου ανοίγει το my – θέρμανση, η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης, ενώ για το πετρέλαιο κίνησης, θα πρέπει να αναμένουμε για να δούμε τις τιμές της αγοράς με τη πάροδο του χρόνου.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας έκανε λόγο για ιστορικό ρεκόρ επενδύσεων, και τόνισε ότι αυτοί οι δείκτες είναι σημαντική για το γενικό πλαίσιο.

Ακόμα τόνισε πως φέτος το έλλειμμα αναμένεται να είναι στο 7,7% ακόμη απάντησε στις δηλώσεις Αχτσιόγλου για υπερφορολόγηση, αναφέροντας ότι «επιστρέφουμε στην κοινωνία τα έσοδα από τους φόρους».

“Όταν μειώνεται η ανεργία 4-5 μονάδες, αυτό σημαίνει ότι μπαίνουν νέα εισοδήματα στην αγορά και συνέχισε αναφέροντας πως «Η κάθε παρέμβαση που σας είπα δεν είναι για όλους, αλλά είναι άθροιση παρεμβάσεων. Συνεπώς η θετική εικόνα που σας είπα προηγουμένως, καλύπτει τη θετική εικόνα, «όχι» έχουμε κάνει παρεμβάσεις φέτος για να μπορέσουμε να το καλύψουμε αυτό».

Σε ερώτηση γιατί δεν υπάρχει μείωση στον ΦΠΑ στα τρόφιμα, ό υπουργός απάντησε πως «δεν γίνεται κάτι τέτοιο καθώς δεν είναι βέβαιο ότι θα έφτανε στον καταναλωτή».