ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Πετρέλαιο θέρμανσης: Παρατείνεται έως τις 15 Νοεμβρίου η έκπτωση

https://www.newsbomb.gr/oikonomia/story/1366781/petrelaio-thermansis-parateinetai-eos-tis-15-noemvriou-i-ekptosi

Παρατείνεται με απόφαση της HELLENiQ ENERGY έως τις 15 Νοεμβρίου η έκπτωση (6 λεπτά προ ΦΠΑ ή 7,5 λεπτά με ΦΠΑ, ανά λίτρο) στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης προς τις εταιρίες εμπορίας που προμηθεύονται το καύσιμο από τα διυλιστήρια των ΕΛΠΕ.

Παράλληλα παραμένει σε ισχύ έως τις 21 Νοεμβρίου η επιπλέον έκπτωση 5% από επιλεγμένα πρατήρια ΕΚΟ, επί της τρέχουσας τιμής. Εξάλλου για ολόκληρη τη σεζόν ισχύουν και οι 12 άτοκες δόσεις για πιστωτικές κάρτες όλων των ελληνικών τραπεζών.

Πηγές του ομίλου Motor Oil ανέφεραν, επίσης, ότι οι εμπορικές εταιρίες του ομίλου (AVIN, Shell, Cyclon) θα διατηρήσουν την ανταγωνιστική τιμολόγηση του πετρελαίου θέρμανσης όπως ίσχυε από την έναρξη της διάθεσης του προϊόντος στην αγορά.

Τιμές καυσίμων: Απελπισία! Ανεβαίνει και άλλο η τιμή της αμόλυβδης

Η εβδομάδα ξεκίνησε με πτώση στην τιμή του πετρελαίου κίνησης και αύξηση της βενζίνης. Το πρωτοφανές φαινόμενο για τα ελληνικά δεδομένα, να ξεπερνάει η τιμή λιανικής του πετρελαίου κίνησης την αντίστοιχη της αμόλυβδης έχει αρχίσει να διορθώνεται.

 

Μιλώντας στο Newsbomb.gr, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος (ΟΒΕ) Μιχάλης Κιούσης, αναφέρθηκε στο εκρηκτικό ράλι τιμών στην αγορά υγρών καυσίμων.

Η αμόλυβδη είναι αυτή που «ανεβαίνει» την ώρα που η τιμή του πετρελαίου κίνησης υποχωρεί από τα ιστορικά υψηλά επίπεδα στα οποία βρέθηκε από τις αρχές Οκτωβρίου μετά και την κατάργηση της επιδότησης του πετρελαίου κίνησης. «Η τιμή στο Diesel έπεσε κάπως, κρατά μια διαφορά περίπου 0,10€ από την αμόλυβδη, βρίσκεται σχεδόν στα 2 ευρώ. Η τιμή της βενζίνης από την άλλη αυξήθηκε, μιλάμε για τα νόμιμα καύσιμα. Αναμένεται η βενζίνη να ακριβύνει ακόμα περισσότερο. Για το πετρέλαιο κίνησης αναμένουμε να δούμε πώς θα κινηθεί. Να επιστρέψει η επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης για να βοηθηθεί ο κόσμος».

Σχετικά με το πετρέλαιο θέρμανσης ο Μιχάλης Κιούσης δήλωσε ικανοποιημένος από τον αριθμό των παραγγελιών δεδομένων των συνθηκών. Οι εκπτώσεις των πετρελαϊκών εταιρειών σε συνδυασμό με την κρατική επιδότηση για το πετρέλαιο θέρμανσης φαίνεται ότι «ζέσταναν» το ενδιαφέρον των καταναλωτών παρά το γεγονός ότι η τελική τιμή παραμένει υψηλότερη από πέρυσι. «Η ζήτηση του κόσμου για πετρέλαιο θέρμανσης είναι ενεργή, οι καταναλωτές -κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα – έκαναν τις παραγγελίες τους από το πρώτο κιόλας δεκαπενθήμερο που υπήρχε και η κρατική επιδότηση των 25 λεπτών. Σήμερα είναι και η τελευταία ημέρα που δίνεται το επίδομα στα ελληνικά πετρέλαια»